EP: Matea Butorac i Adrian Gavelle četvrti u mješovitom duetu

Nedjelja, 16. lipnja 2024. 22:45 Napisao/la  B. K.
EP: Matea Butorac i Adrian Gavelle četvrti u mješovitom duetu

Na Europskom prvenstvu u umjetničkom plivanju koje se održalo u Beogradu uspješni su bili članovi kluba umjetničkog plivanja Primorje Auqa Maris.

Matea Butorac nastupila je u finalu u kategoriji slobodni solo i osvojila osmo mjesto.

Matea nastavlja niz uspješnih rezultata, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila 11. mjesto, što je bilo prvo svjetsko finale u povijesti hrvatskog umjetničkog plivanja.

A sudjelovala je u još jednom povijesnom nastupu, u hrvatskoj premijeri u kategoriji miješani tehnički duo nastupili su Matea Butorac i Adrian Gavelle, Francuz riječkih korijena, koji je prošle godine stigao u Rijeku na poziv Valerije Petrachine, izbornice hrvatske reprezentacije i trenerice Primorja Aqua Maris.

I nisu samo nastupili nego zauzeli odlično četvrto mjesto (166.0767).

Zlato su osvojili Španjolci Mireia Hernandez Luna/Denis Gonzalez Boneu (218.7658), srebro Talijani Flaminia Vernice/Filippo Peglati(217.1633), a broncu predstavnici Velike Britanije Beatrice Crass/Ranjuo Tomblin (202.9817).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.