Vitomir Maričić i Petar Klovar osvojili prva mjesta u disciplinama FIM i CNF

Četvrtak, 21. rujna 2023. 20:42 Napisao/la  SC
Vitomir Maričić i Petar Klovar osvojili prva mjesta u disciplinama FIM i CNF

Svjetska ronilačka elita okupila se na posljednjoj velikoj smotri sezone na Cipru gdje 21. listopada počinje Svjetsko prvenstvo.

U konkurenciji 140 sudionika koji dolaze iz preko preko 30 zemalja, hrvatska reprezentacija branit će nekoliko medalja od pred dvije godine na Cipru, kada su Delija, Klovar i Maričić slavili u svim disciplinama.

Ove godine u sastavu reprezentacije su Sanda Delija, Petar Klovar, Budimir Šobat, Vitomir Maričić i Donat Faraguna Gnjatović kao direktor reprezentacije.

Iako su stigli na zadnja dva dana prednatjecanja koje služi kao generalna proba za svjetsko prvenstvo, naši su predstavnici ostvarili zapažene rezultate.

Maričić i Klovar iz Rijeke, u manirima svjetskih prvaka rutinski su osvojili prva mjesta u disciplinama FIM i CNF, dok je Donat Faraguna iz Umaga završio treći u disciplini CWB.

Delija i Klovar pokušali su napadati i svjetske rekorde, međutim ovaj put neuspješno.

Budimir Šobat također je kvalitetno odradio svoje prve zarone na Cipru, pa možemo s isčekivanjem pratiti nastavak priče tijekom svjetskog prvenstva u narednih 10 dana.

- Čast mi je biti dio ove reprezentacije sastavljene od svjetskih prvaka i rekordera i trenutno najboljih svjetskih ronilaca i nadam se da ću opravdati povjerenje kao član reprezentacije. Uvjeti su za sada odlični, usporedimo li s Jadranom, nama je svakako lakše prilagoditi se na ovaj dio Mediterana nego obrnuto. Natjecanje je dosta dugo i treba izdržati toliko dana nastupa i stresa, što je lakše u kvalitetnom timu. Isto tako je već kraj sezone i to se vidi na formi i samim roniocima, tako da se svašta može dogoditi, a mi se naravno s pravom nadamo da ćemo spremiti nekoliko medalja za ponijeti u Hrvatsku, komentirao je direktor reprezentacije Donat Faraguna Gnjatović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.