SVJETSKO PRVENSTVO

Sanda Delija i Petar Klovar zlatni, Vitomir Maričić srebrni

Subota, 23. rujna 2023. 09:56 Napisao/la  SC

Drugog dana natjecanja očekivala se borba za prvo mjesto Petra Klovara i Rusa Alexeya Molchanova

Petar Klovar, Sanda Delija i Vitomir Maričić
Petar Klovar, Sanda Delija i Vitomir Maričić

Hrvatska reprezentacija nije mogla zamisliti bolji početak nastupa na Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u Limassolu na Cipru.

Nakon prve ženske i muške discipline, ronjenju bez peraja, naši favoriti okitili su se titulama prvaka i viceprvaka svijeta.

Prvog dana natjecanja u ženskoj konkurenciji favorit je bila Sanda Delija, što je i potvrdila odličnim zaronom na 71 metar koji je bio taktički proračunat za prvo mjesto.

Stjecajem okolnosti, disciplina bez peraja je uvijek najrizičnija, te je nekoliko natjecateljica iza Sande diskvalificirano čime je drastično povećala svoju prednost i za ukupni poredak.

Drugog dana natjecanja očekivala se borba za prvo mjesto Petra Klovara i Rusa Alexeya Molchanova, međutim Molchanov se povukao iz ove discipline zadnji čas zbog problema sa sinusima čime je otvorio vrata pobjede za Klovara, koji je rutinski zaronio na 95 metara i osvojio prvo mjesto.

Drugo mjesto odlučivalo se između Maričića i Francuza Aulacha, koji je napravio grešku pri okretu te je diskvalificiran.

Ostatak reprezentacije također je odlično odradio svoje najavljene zadatke: Budimir Šobat zaronio je na 58 metara, a Donat Faraguna Gnjatović na 50 metara, što je obilježilo prvu disciplinu kao potpuni uspjeh, a stjecajem okolnosti zbog raznih grešaka kod ostalih natjecatelja otvorilo jako visoke šanse da budemo ukupni pobjednici i najuspješnija reprezentacija.

Očito je Lastovo poslužilo kao izuzetno kvalitetan trening kamp ove godine, gdje su se održale pripreme reprezentacije u Kolovozu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.