Rekordan broj posada prijavljeno za Opatija CRO Melges 24 Cup

Petak, 31. ožujka 2023. 13:36 Napisao/la  SC
Rekordan broj posada prijavljeno za Opatija CRO Melges 24 Cup

Yact Club Croatia ovog vikenda u Opatiji organizira Opatija CRO Melges 24 Cup, jednu od najjačih one-design regata koja se ikada jedrila na Kvarneru.

Prijavljeno je 25 posada s više od sto jedriličara i jedriličarki iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

Na listi prijavljenih su brojni vrhunski jedriličari poput Tomislava Bašića i Karla Kureta.

Regatu će startati i aktualni europski prvak u Melgesu 24, trogirski Mataran 24 s kormilarom Antom Boticom te aktualni pobjednik europske serije u Melgesu 24, posada mađarskog Chinooka.

- Treće izdanje Opatija CRO Melges 24 kupa, s 25 prijavljenih jedrilica, osim rušenja rekorda u brojnosti na regatama hrvatskog kupa, čini još jednu veliku stvar. Ova regata spaja dvije najbrojnije Melges 24 europske nacije, talijansku i hrvatsku! Održavajući višegodišnje dobre odnose s tršćanskim vlasnicima Melgesa 24, uspjeli smo našu, opatijsku regatu, uvrstiti u Alpe-Adria cup seriju regata koja se jedri u Italiji i Sloveniji, a sada i u Hrvatskoj. Rezultat je dolazak 9 talijanskih posada na odmjeravanje snaga s najboljim hrvatskim jedriličarima, rekao je Petar Smojvec iz YC Croatia. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.