Jako mala Fiumanka na Platku, jedrenje na tisuću metara nadmorske visine

Ponedjeljak, 07. rujna 2020. 12:14 Napisao/la  SC
Jako mala Fiumanka na Platku, jedrenje na tisuću metara nadmorske visine

"Jako mala Fiumanka", naziv je zanimljive regate koja će se tjedan uoči one velike, održati na Platku!

Fiumankina jedra tako su obgrlila sve ono što našu plavo zeleno županiju čini posebnom – more i planine.

U organizaciji Saveza sportske rekreacije Primorsko-goranske županije "Sport za sve", čiji je član i Fiumanka, pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Primorsko-goranske županije i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, na Platku će se 19. rujna od 11 do 19 sati održati finale Festivala sportske rekreacije koji je tijekom čitavog ljeta privlačilo na Platak brojne posjetitelje.

Uz cjelodnevni program i brojne sportove za sve uzraste, na Platku će se prvi puta jedriti, u novom akumulacijskom bazenu.

U 16 sati najprije će se održati regata modela Dragon, a u 18 sati, u jedrenju modelima okušat će se i neki od pobjednika dosadašnjih velikih Fiumanki.

U 18:30 predviđeno je proglašenje pobjednika „Jako male Fiumanke“ i najava „Velike Fiumanke“, kao uvod u svjetlosni show u bazenu, nazvan “Ples jedara“.

Nakon Platka, Fiumanka se u nedjelju 20. rujna vraća na more, u luku.

U popodnevnim satima održat će još jedan Torpedo kup, prava mala gradska regata, kao uvod u vikend jedrenja i dobre zabave 21. Fiumanke, koju će u petak, 25. rujna, otvoriti medijska regata, a u nedjelju, 27. rujna, zaključiti humanitarna Rotary regata.

I subotnja glavna regata bit će dio velikog sportskog događanja na Molo longu kojem će pridodati jedrenje.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Nacionalni koordinator za provođenje ETS je Ministarstvo turizma i sporta, a glavna tema kampanje je #BeActive.

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima i namijenjen je svima, bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Europski tjedan sporta u Hrvatskoj će se obilježavati od 23. do 30. rujna.

Osim bogatog sportskog i glazbenog programa, u Rijeci će se od 25. do 27. rujna na Gatu Karoline Riječke održavati sajamska manifestacija Rijeka Boat Show čiji će organizatori svim sudionicima Fiumanke omogućiti besplatan ulaz, a partnerima i sponzorima regate posebne popuste kod izlaganja na sajmu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.