FIUMANKA 2023 Davor Perović: Vremenska prognoza za subotu je jako dobra! Zapravo je toliko dobra da ne vjerujem da će se ostvariti!

Petak, 09. lipnja 2023. 18:56 Napisao/la  SC

Od najvećih brojeva startaju Way of Life, Generali, Molo longo, Adriatic Europa, kaže idejni začetnik projekta Fiumanka

Generali prošle sezone završio na trećem mjestu
Generali prošle sezone završio na trećem mjestu Foto: fiumanka.hr

U subotu, 10. lipnja u 12 sati, starta 24. izadnje jedriličarske regate Fiumanka na čijem će se startu i ovoga puta naći više od 100 jedrilica.

Kao i obično, najveća atrakcija na regati su najveći brodovi, maxi-krstaši daju sportski ton regati namijenjenoj svemu što istodobno pliva i jedri.

- Od najvećih brojeva startaju Way of Life, Generali, Molo longo, Adriatic Europa... Sve je spremno! Vremenska prognoza je jako dobra, zapravo je toliko dobra da ne vjerujem da će se ostvariti, trebalo bi puhati od 8 do 10 čvorova, klasična Fiumanka, kaže Davor Perović, glavni organizator i idejni začetnik regate. 

Start regate tradicionalno je ispred Riječkog lukobrana, a cilj unutar Riječke luke.

Regata se jedri na dvije rute - obiteljska do Kostrene, a regatna do oznake postavljene u sredini zaljeva, da bi se svi skupa vratili u cilju u luku.

Na poveznici OVDJE mogu se pronaći skice polja i ostale važne informacije o regati i mogućnostima paraćenja online.

Uz online prijave, Regatni ured Fiumanke na Terminalu prijave će zaprimati u subotu do 10 sati, gotovo pred sam start regate.

Prijave na Fiumanku su besplatne, ali ih je potrebno doći vlastoručno ovjeriti prijave i preuzeti upute za jedrenje, startne brojeve i majice za posadu.

Sudionici regate i prateći brodovi regate isplovljavaju iz luke najkasnije u 11.30 sati.

Prateći brod "Tajana" s gostima Grada Rijeke i Fiumanke, bit će smješten na Gatu Karoline Riječke, dok će prateći brodovi s akreditiranim novinarima i fotografima, a to su brod Lučke kapetanije "Vid" i brod Dezinsekcije "Dupin" isplovljavati s Rive Boduli, također u 11.30 sati.

Ograničeno vrijeme ulaska sudionika u cilj je u 18 sati, izvjesno je da će većina sudionika regatu završtiti prije tog vremena.

Vremenske prognoze možete pratiti: OVDJE  i   OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.