DANIJELA BRADAMANTE

Sinergija grada i županije od ogromnog je značenja

Ponedjeljak, 20. prosinca 2021. 17:55 Napisao  I. V.

Iznimno mi je drago da su već pri prvom usvojenom proračunu novoga gradonačelnika ostvarena predizborna obećanja, kaže predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke

Danijela Bradamante
Danijela Bradamante

 Grad Rijeka osigurao je u proračunu za 2022. godinu sredstva za sanaciju igrališta Robert Komen, istodobno su za 1,3 mil. kuna u odnosu na 2021. godinu povećana izdvajanja za Javne potrebe u sportu.

- Ovog proljeća potpisano je Pismo namjere kojim je definirano ulaganje u sanaciju nogometnog igrališta Robert Komen, milijun kuna ulaže županija, dva milijuna kuna daje Grad Rijeka. Sredstva koja su predviđena u Pismu namjere nedavno su usvojena u gradskom i županijskom proračunu. Prva takva suradnja na dobrobit najmlađih, ali i iskusnijih sportaša, rezultirat će raspisivanjem javne nabave u veljači 2022. godine, kada će se s najpovoljnijim ponuđačem ugovoriti posao čija realizacija mora biti gotova nakon što završi natjecateljska sezona. Svakako želim naglasiti da mi je iznimno drago da su već pri prvom usvojenom proračunu novoga gradonačelnika ostvarena predizborna obećanja o povećanju ukupnoga ulaganja u riječki sport. Takav smjer podržavam, poticat ću takvo opredjeljenja i idućih godina. Uostalom, Rijeka je 2022. godine Europski grad sporta i mora opravdati tu titulu, kaže Danijela Bradamante. 

Odbor za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeka
Danijela Bradamante, predsjednica
Igor Majkić, potpredsjednik
Zoran Miličković, član
Danijel Premuš, član
Rafaela Surina, članica

Bradamante je kao vijećnica SDP-a postala predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu u novom sazivu Gradskog vijeća, dvaput je ove godine na sjednicama Gradskog vijeća potaknula raspravu oko sanacije igrališta Robert Komen, rezultati lobiranja vide se u proračunu:

- Svi smo svjesni što naši građani od nas traže! Ne samo kao predsjednica Odbora za sport Gradskoga vijeća, nego kao roditelj i dugogodišnji sportski djelatnik vidim koliko je važno da našim najmlađima stvorimo bolje uvjete za bavljenje sportom, govori Bradamante.

Kao članica Uprave HNK-a Orijent 1919, Bradamante je na nedavno održanoj Skupštini kluba svjedočila zajedničkom istupu gradonačelnika Marka Filipovića i župana Zlatka Komadine, koji su najavili nova zajednička ulaganja:

- Mislim da je razvoj sportske infrastrukture, kako u Gradu Rijeci, tako i u županiji od našeg zajedničkog interesa. Smatram da je sinergija Grada Rijeke i županije od ogromnog značenja i da će takva suradnja uvelike unaprijediti kvalitetu sportskih sadržaja, radi se o ulaganju u zdrav život naše djece i mladeži, zaključuje Bradamante.