U-23 SP: Tri kuglačice Mlake svjetske prvakinje, hrvatske kuglačice osvojile zlato

Nedjelja, 29. kolovoza 2021. 09:10 Napisao/la  SC

Vanesa Bogdanović, Mirna Bosak i Ivana Neralić članice zlatne hrvatske U-23 reprezentacije, hrvatski kuglači osvojili broncu

Predsjednik saveza Tonči Mikac i zlatne kuglačice
Predsjednik saveza Tonči Mikac i zlatne kuglačice

Tri mlade kuglačice Mlake, Vanesa Bogdanović, Mirna Bosak i Ivana Neralić, članice su ekipe novih U-23 svjetskih prvakinja!

Na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji, koje se održava od 27. do 31. kolovoza, kuglačice i kuglači Hrvatske već prvi dan su pokazali da misle ozbiljno osvojivši dvije medalje.

U ekipnom dijelu natjecanja naši kuglači osvojili su broncu, a kuglačice zlato.

U ženskoj konkurenciji prva je nastupila Klara Sedlar, koja je srušila 581 čunj, druga Venesa Bogdanović sa 575 čunja, a treća Iva Cindrić sa 552 srušena čunja.

Četvrta igračica, odlična Amela Nicol Imširović, dvostruka svjetska prvakinja u kategoriji U-18, pokazala je ponovno vrhunsku igru i sa 640 srušena čunja dovela Hrvatsku do prvog mjesta u poretku ostavivši Njemice iza za više od 70 čunjeva, što su dobrom igrom popratile Valentina Smuđ sa 579 i Mirna Bosak sa 563 srušenih čunjeva i osigurale Hrvatskoj ekipno zlato.

U ukupnom poretku kuglačice Hrvatske su prve sa 3491, Njemice druge sa 3414 i Mađarice treće sa 3342 ukupno srušena čunja.

U muškoj konkurenciji prvi je nastupio Borna Bakran, aktualni prvak Hrvatske u kategoriji U23 i sa odličnih 612 srušena čunja postavio dobre temelje za daljnju igru, drugi je nastupio Lovro Buzov sa 564, a treći Ivan Kovačević sa 580 srušena čunja.

Nakon što smo držali treće mjesto, za Hrvatsku je nastupio vrhunski Mihael Grivičić koji je odličnom igrom i sa srušenih 656 čunja napravio prednost i doveo Hrvatsku na prvo mjesto ispred ekipe Nijemačke za 36 čunja, ali tu prednost nažalost nismo održali do samoga kraja, no igra Matije Tutnjevića sa 563 i Luke Požege sa 585 srušena čunja bilo je ipak dovoljno za broncu.

U konačnom poretku najbolja je bila ekipa Njemačke sa 3579, zatim Slovenije sa 3577 i brončana Hrvatska sa 3565 srušena čunja.

Najbolji rezultati od 640 srušena čunja kod juniorki imala je odlična Amela Nicol Imširović što je ujedno i rekord kuglane, a kod juniora 656 fenomenalni Mihael Grivičić, što znači da su i najbolji po plasmanu za kombinaciju u kojoj očekujemo isto vrhunske rezultate.