I JA SAM SPORTAŠ Mirna Bosak: Cilj mi je postati najbolja kuglačica na svijetu

Srijeda, 11. ožujka 2020. 11:32 Napisao/la  SC

Poslušajte razgovor najbolje hrvatska kuglačice i vodeće igračice Mlake, ponajboljega kluba na svijetu

I JA SAM SPORTAŠ Mirna Bosak: Cilj mi je postati najbolja kuglačica na svijetu

Zaprešićanka Mirna Bosak, kuglačica Mlake, osvajačica je zlatne medalje sa Svjetskog prvenstva prošle godine u pojedinačnoj konkurenciji te ekipno u sastavu reprezentacije, a sa suigračicama iz Mlake dva je kola prije kraja aktualne sezone osigurala naslov prvakinja Hrvatske – peti u zadnjih šest godina.

Mirna je gostovala u podcastu „I ja sam sportaš“ u kojem je odmah na početku razgovora istaknula da nijedno od svojih gotovo 200 odličja ne bi dala ni za što na svijetu.

Iako priznaje da joj je 2018. bila prekretnica u karijeri zbog prelaska i veoma uspješne adaptacije s juniorske na seniorsku razinu, ističe kako joj je prošla sezona bila najuspješnija dosad.

- Prošla sezona mi je bila zaista uspješna, sa svojim klubom Mlakom igrala sam svjetske kupove na kojima sam odlično prolazila te smo ekipno igrale finale Lige prvakinja. Svi ti rezultati doveli su me do četvrtog mjesta na seniorskoj kuglačkoj ljestvici. Uz to za reprezentaciju sam pojedinačno osvojila svjetski juniorski kup što nijedna cura iz Hrvatske prije mene nije uspjela te sam sa seniorskom reprezentacijom osvojila Svjetsko prvenstvo.

Zadovoljna je prošlom sezonom, ali na tome ne misli stati...

- Cilj mi je biti najbolja kuglačica na svijetu. Trenutno je na prvom mjestu cura iz Hrvatske Ines Maričić, koja drži svjetski pojedinačni rekord, i to samo pokazuje koliko dobro kuglanje imamo u Hrvatskoj.

Članica je kuglačkog kluba Mlaka s kojim je dva kola prije kraja Prve hrvatske kuglačke lige osigurala prvo mjesto, peto u posljednjih šest godina.

- Prošlo kolo pobijedile smo Kuglački klub Istra iz Poreča i tako osigurali naslov prvakinja Hrvatske. Krajem trećeg mjeseca igramo finale Lige prvakinja gdje želimo doći do naslova koji nam je prošle sezone izmakao.

Mirna je u jednosatnom razgovoru pričala i o svojim počecima, svome obrazovanju kojeg unatoč profesionalnom sportu nije zapostavila, krizi u kojoj se nalazila, putovanjima, privatnom životu, ciljevima u budućnosti; i još mnogim drugim zanimljivostima.