Lea Vukoja brončana na Karate 1 turniru Serije A u Portugalu

Nedjelja, 26. studenog 2023. 15:31 Napisao/la  B. K.
Lea Vukoja brončana na Karate 1 turniru Serije A u Portugalu

Lea Vukoja, članica Karate kluba Champion iz Rijeke, ostvarila je još jedan sjajan uspjeh.

Na prestižnom Karate 1 turniru iz Serije A koje se održava u Matosinhosu(Portugal) u kategoriji do 68kg osvojila je brončanu medalju.

Nakon poraza u prvom kolu od Slovakinje Sare Krivdove (4:2) koja je ulaskom u finale omogućila Lei nastavak natjecanja u kojem je kroz repesaž ostvarila tri uvjerljive pobjede protiv Anne Giulie Soares (Brazil) 8:4, Sare Deuble (Švicarska) 6:0 i Natanaele Flamand (Francuska) 8:0 i tako izborila borbu za broncu.

Uvjerljivom predstavom bila je bolja od predstavnice Irana Mobine Kavyanicherati 9:3 i tako nastavila uspješan niz ovogodišnjih rezultata.

Jedina je predstavnica Hrvatske koja je na ovom turniru došla do medalje.

Njena klupska kolegica Lucia Battaia (-61kg) također je imala uspješan nastup.

Nakon dvije uvjerljive pobjede i poraza u 3. kolu, kroz repesaž tijesno je izgubila od predstavnice Španjolske, nije se uspijal izboriti za borbu za broncu, na je kraju zauzela 7. mjesto.

Boran Berak, član Karate kluba TAD Rijeka, nakon poraza u prvom kolu nije izborio nastavak natjecanja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.