Gradonačelnik Marko Filipović upriličio prijam za brončanu karatisticu Emu Sgardelli

Petak, 04. studenog 2022. 15:30 Napisao/la  Grad Rijeka
Gradonačelnik Marko Filipović upriličio prijam za brončanu karatisticu Emu Sgardelli
Foto: Grad Rijeka

Ema Sgardelli osvojila je brončanu medalju na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore koji se održao u turskoj Konyji.

Povodom ovog velikog uspjeha mladu karatisticu kao i njezine trenere iz kluba Champion Ivanu Bebek Bašić i Renea Pernuša te predsjednika riječkog Karate saveza Vladimira Cvjetana primio je riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima.

Gradonačelnik je čestitao na velikom uspjehu Emi i cijelom njezinom stručnom timu.

- Siguran sam da je u ovaj uspjeh uloženo puno truda i rada i vjerujem da ćete i u budućnosti nastaviti s nizanjem uspjeha i da vas čeka uspješna sportska karijera, istaknuo je Filipović i dodao kako ovaj uspjeh dodatno veseli budući da Rijeka ove godine nosi titulu Europskog grada sporta.

- Vrhunski sportski uspjesi zahtijevaju i dobre uvjete za rad, a mi ćemo sa svoje strane napraviti sve što nam mogućnosti dopuštaju kako bismo riječkim sportašima omogućili što kvalitetnije uvjete rada i treniranja, rekao je gradonačelnik.

Ema Sgardelli osvojila je broncu u kategoriji do 50 kilograma u konkurenciji 49 natjecateljica.

Na Svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 1900 natjecatelja iz 105 zemalja, a prema riječima trenerice Ivane Bebek Bašić Emin uspjeh utoliko je veći što je u svojoj kategoriji bila jedina predstavnica Europe.

- Također, od 35 natjecatelja iz Hrvatske koji su sudjelovali na natjecanju u Hrvatsku smo se vratili s dvije medalje, od čega je jedna Emina, što je stvarno veliku uspjeh, zaključila je Bebek Bašić.

Prijemu za mladu sportašicu prisustvovali su i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante.

Uoči prijema kod gradonačelnika za Emu Sgardelli održan je i prijem u prostorijama Riječkog sportskog saveza (fotografija ispod teksta).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.