Eman Pozderović: Ako ti je sport jedan od prioriteta, onda se do velikih rezultata dolazi puno brže

Četvrtak, 08. veljače 2024. 10:53 Napisao/la  SC

Raški kickboksač dobitnik je Županijske nagrade za vrhunska sportska postignuća te je i najbolji sportaš Grada Rijeke za prošlu godinu 

Eman Pozderović
Eman Pozderović

Eman Pozderović, kickboksač riječkog KBK Mega centar dobio je Županijsku nagradu za vrhunska pojedinačna sportska postignuća na svečanosti održanoj u školskoj sportskoj dvorani OŠ Jelenje-Dražice.

Pozderoviću je to druga nagrada u razmaku od tjedan dana, nakon što je ponio titulu najboljeg sportaša Grada Rijeke za 2023. godinu u izboru Riječkog sportskog saveza.

Kickboksač koji trenira pod palicom najpoznatijeg riječkog borca iskusnog Igora Ivoševića u Rijeku je stigao prije četiri godine iz Raše, zbog studija za sanitarnog inžinjera na Medicinskom fakultetu.

Laskave nagrade priskrbili su mu sjajni prošlogodišnji rezultati, treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u konkurenciji od 11 sportaša u kategoriji light contact do 89 kg te dva prva mjesta na prvenstvu Hrvatske u disciplini kicklight (-94 kg) i light contact (-89 kg).

- Titula najboljeg sportaša me stvarno iznenadila. Bio je to običan dan kod kuće kada me trener nazvao i javio da sam dobio nagradu, rekao je skromni Eman Pozderović koji je trenirati u Ivoševićevom Mega centru počeo nakon nakon što je završila pandemija.

- Prije toga sam trenirao u Labinu, tako da ako sve zbrojim treniram tri godine. Možda se to nekome čini malo, ali mislim da sve ovisi o tome koliko se čovjek da u nešto. Ako ti je to jedan od prioriteta onda se do rezultata dolazi brže, ali ako je to nešto sporedno treba duže vrijeme za postizanje velikog rezultata, dodaje Pozderović koji uz studiranje i kickboxing još i radi.

- Sve stignem, ništa ne pati. Studiram redovno, radim većinom vikendima u Plominu i odradim sezonu u Rapcu, tri, četiri mjeseca. Još nisam odlučio kamo ću kada završim fakultet. Sve će ovisiti o tome gdje ću dobiti posao u struci, ali svakako bih volio nastaviti trenirati u Mega centru što duže mogu, poručio je Eman Pozderović.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.