Ema Sgardelli jedina hrvatska predstavnica na Svjetskim igrama borilačkih sportova

Četvrtak, 19. listopada 2023. 18:49 Napisao/la  B. K.
Ema Sgardelli
Ema Sgardelli

Ema Sgardelli, članica Karate kluba Champion iz Rijeke, nastupiti će kao jedina predstavnica Hrvatske na Svjetskim igrama borilačkih sportova (World Combat Games).

Ovo prestižno natjecanje biti će održano od 20. do 30. listopada ove godine u Riyadhu (Saudijska Arabija), a svaka kategorija limitirana je na osam natjecatelja, i to redom finalista zadnjeg svjetskog prvenstva, kontinentalnih prvaka i najbolje rangiranih na svjetskoj karate listi, a na toj listi Ema je svjetski broj 1 u kategoriji U21-50kg i u najavi turnira predstavljena je kao jedna od najvećih zvijezda.

U Saudijskoj Arabiji natjecat će više od 90 karatista iz 43 zemlje.

Svjetske igre borilačkih sportova uključuju natjecanja u šesnaest sportova i vještina, a održavaju se svake četiri godine. Ovo su ujedno najveće natjecanje borilačkih sportova u svijetu, a Igre u Riyadhu treće su izdanje nakon Pekinga (Kina) 2010. i St. Petersburga (Rusija) 2013. godine.

Karate turnir održava se 20. i 21. listopada, a Ema će nastupiti prvog dana.

Po završetku turnira Ema se pridružuje reprezentaciji koju očekuje seniorsko Svjetsko prvenstvo u Budimpešti od 24. do 29. listopada, a koje je izborila pobjedom na nedavno održanom Karate Croatia Openu, koje je održano u Rijeci i gdje je u direktnom dvoboju za mjesto u reprezentaciji bila bolja od glavne konkurentice Jelene Pehar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.