Croatian Karate Open: Na Zamet dolaze svjetski i europski prvaci, olimpijska pobjednica...

Ponedjeljak, 25. rujna 2023. 18:21 Napisao/la  SC
Ivet Goranova, zlatna olimpijka
Ivet Goranova, zlatna olimpijka

U Rijeci se krajem rujna ponovo održava jedan od najačih karate turnira u regiji.

U sportskom centru Zamet, od 29. rujna do 1. listopada, održat će se Croatian Karate Open.

Turnir je to koji već godinama okuplja karatiste svih uzrasta iz čitave regije i srednje Europe.

Niti ovogodišnji turnir po tome neće biti iznimka, brojka prijavljenih natjecatelja popela se na više od 1500, a timovi pristižu iz više od 20 prijavljenih zemalja.

Kad na brojku natjecatelja dodamo trenere i druge članova sportskih timova na Zametu se očekuje karate fešta sa više od 2000 akreditiranih osoba.

Kao i prošlih godina, Karate Klub Tad Rijeka i Hrvatski karate savez glavni su organizatori važnog karate događaja.

Jedan od najuspješnijih sportskih klubova našeg grada i ujedno najstariji karate klub u Hrvatskoj, na Kvarner ponovo dovodi karate-elitu.

Među prijavljenim natjecateljima na turniru nalaze se razni osvajači medalja sa seniorskih europskih, svjetskih i olimpijskih smotri kao što su: Ivet Goranova (olimpijska pobjednica Tokyo 2021), Ivan Kvesić (svjetski prvak 2018), Anđelo Kvesić (europski ervak 2022), Enes Garibović (viceprvak Europe 2022, 2023), i još mnogi drugi...

Osim renomiranih šampiona, na turniru će nastupiti veliki broj natjecatelja u mlađe dobnim kategorijama (U7 - U14) kao i kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora.

Značaj turniru i dodatnu motivaciju natjecateljima zasigurno radi i činjenica da je ovo kvalifikacijski turnir za mlađe i seniorske reprezentacije za nekoliko zemalja (Slovenija, Slovačka, Mađarska, Austrija, Hrvatska).

Raspored turnira:
petak, 29. 09. - registracije i vaganja, nastupi kadeti/kadetkinje Kumite pojedinačno
subota, 30. 09. - Kumite dan - borbe za sve uzraste
nedjelja, 1. 10. - Kata dan - natjecanje u katama i para-karateu

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.