Andrej Plenković upriličio prijam za karate reprezentaciju, Ema Sgardelli zahvalila na potpori

Utorak, 14. svibnja 2024. 17:32 Napisao/la  Vlada RH
Ema Sgardelli, Andrej Plenković i   Ivana Bebek Bašić
Ema Sgardelli, Andrej Plenković i Ivana Bebek Bašić Foto: Vlada RH

Povodom izvrsnih rezultata ostvarenih na 59. Europskom seniorskom prvenstvu u karateu i parakarateu, održanog u Zadru, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolika Brnjac primili su danas u Banskim dvorima hrvatske karatiste i parakaratiste, trenere, izbornike i predstavnike Hrvatskog karate saveza.

Ministrica Brnjac i u ovoj je prigodi još jednom je čestitala na osvojenih čak sedam medalja, četiri zlatne, dvije srebrne i jednoj brončanoj, istaknuvši da je riječ o odličnom rezultatu.

Uime karatista i parakaratista obratila se europska prvakinja Ema Sgardelli zahvalivši Vladi na potpori tijekom prvenstva i istaknuvši da su hrvatski sportaši odradili vrhunski posao.

Predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek također je zahvalio Vladi na potpori u organizaciji ovog prvenstva, kazavši kako je time dodatno dala na značaju tom sportu u Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je hrvatskim karatistima i parakaratistima poručivši kako je sedam medalja fantastičan uspjeh.

- Pratili smo ove sjajne rezultate koji pokazuju da su i borilački sportovi itekako uspješni u Hrvatskoj, istaknuo je.

Podsjetio je da je u mandatu njegove prethodne Vlade izdvajanje za sport povećano s 26 milijuna eura na 111 milijuna eura godišnje te da takve potpore hrvatskom sportu nije bilo nikada ranije.

- Siguran sam da će to u budućnosti biti još i više, ne samo zato što cijenimo sport i sportaše, nego zato što to hrvatske sportašice i sportaši itekako zaslužuju. Vlada će biti uz vas i veselit ćemo se vašim uspjesima, poručio je Plenković.Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.