SP prikoličara: Stephen Kershaw i Ryan Charlwood iskoristili probleme lidera

Ponedjeljak, 27. lipnja 2022. 00:34 Napisao/la  SC
SP prikoličara:   Stephen Kershaw i Ryan Charlwood iskoristili probleme lidera

U utrci svjetskih prikoličara lideri Britanac Todd Ellis i Francuskinja Emmanuelle Clement krenuli su žestoko k još jednoj pobjedi.

Željeli su vikend okončati s maksimalnim brojem bodova, poslije subotnje pobjede i učvrstiti se na ljestvici Prvenstva svijeta.

Odmakli se od konkurencije, ali to im je zadovoljstvo trajalo tek prvu trećinu utrke. Iako su ostvarili i najbrži krug utrke 1:31,106 minuta, uz prosjek 164,696 km/sat, osjetili su probleme s kvačilom, izašli izvan staze, kasnije se vratili, odvezli krug i pol i konačno odustali.

Sve to iskoristili su Britanci Stephen Kershaw i Ryan Charlwood držeći dobar tempo na čelu poretka i u konačnici pobjedonosno prošli ciljem poslije 75 kilometara vožnje (18 krugova) s prednošću od 7,511 sekundi ispred sunarodnjaka Harryja Payne i Marka Wilkesa.

Do treće su pozicije, drugi put u ova dva dana, stigli aktualni svjetski prvaci Švicarci Markus Schlosser i Marcel Fries, uz zaostatak 9,996 sekundi iza pobjednika.

Kershaw i Charlwood osvojili su jedno drugo i jedno prvo mjesto, zaradili novih 45 bodova i na ljestvici ukupnog poretka učvrstili se sa 150 bodova na trećoj poziciji. Vodeći sa 210 bodova i dalje je tim Ellis – Clement, dok su drugi, sa 16 bodova manje, Schlosser i Fries.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.