Oldtimer rally Rijeka: Natjecanje krenulo s parkirališta ispod Stadiona Kantrida

Subota, 11. lipnja 2022. 14:35 Napisao/la  Grad Rijeka
Gradonačelnik Marko Filipović pozdravio sudionike
Gradonačelnik Marko Filipović pozdravio sudionike Foto: Grad Rijeka

U organizaciji Oldtimer kluba Rijeka održava se 26. Međunarodni susret Oldtimer rally Rijeka.

Natjecanje sportsko-turističkog karaktera, koje okuplja ljubitelje i vlasnike oldtimer motocikala, krenulo je sa parkirališta ispod Stadiona Kantrida.

Kantrida je kao startna pozicija izabrana s razlogom, naime povijest automoto sporta na Kvarneru povezana je sa stadionom Kantrida na kojem su se u periodu od 1936. do 1939. godine vozile speedway utrke koje su se bodovale za prvenstvo ondašnje države.

Sudionike rallyja iz Hrvatske i susjednih zemalja pozdravili su predsjednik Oldtimer kluba Rijeka Marino Radan te riječki gradonačelnik Marko Filipović, u ime Grada Rijeke kao pokrovitelja manifestacije.

Poželjevši svim sudionicima dobrodošlicu u Rijeku, gradonačelnik se zahvalio Oldtimer kluba Rijeka na dugogodišnjoj organizaciji manifestacije koja ne samo što promovira sport i omogućuje gledateljima da razgledaju motocikle izuzetne povijesne vrijednosti, već doprinosi turističkoj promociji gradova i općina kroz koje prolazi.

S Kantride, sudionici su se preko Preluka uputili prema Matuljima gdje će se između ostaloga, na igralištu pored amfiteatra održati posebni ispiti, budući da je ovaj susret uvršten u kalendar Hrvatskog oldtimer saveza te se boduje za prvenstvo HROS-a. Nakon Matulja kreće se put Rupe do Lipe gdje će biti organizirana posjeta Memorijalnom centru „Lipa pamti“, a završna postaja je lovačka kuća Grabova križa gdje će biti održana podjela nagrada.

Oldtimer klub Rijeka osnovan je 1996. godine s ciljem promicanja tehničke kulture na području Primorsko-goranske županije i šire. Članovi skupljaju, čuvaju, obnavljaju i prezentiraju oldtimer vozila, a klub je član Hrvatskog oldtimer saveza kao krovne organizacije, te Zajednice Tehničke kulture Rijeka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.