Nascar utrke otvorene za gledatelje uz COVID putovnicu ili važeći test

Četvrtak, 16. rujna 2021. 20:06 Napisao/la  Miroslav Krpan
Prošlogodišnja Nascar utrka na Grobniku
Prošlogodišnja Nascar utrka na Grobniku Foto: Miroslav Krpan

Ovogodišnju Nascar utrku na Automotodromu Grobnik, pored televizijskih prijenosa putem Kreator TV i Motorsport TV, ljubitelji brzina moći pratiti i uživo, uz grobničku stazu.

Vrijedi ispoštovati već uobičajene epidemiološke mjere, posjedovanje COVID putovnice, potvrde preboljenja ili važećeg testa, te uz ulaznicu dnevnno od 100 kuna za subotu i nedjelju, odnosno paket od 180 kuna za dva dana, i uživati u svojevrsnom bogatom spektaklu.

Ulaznice će se moći kupiti na prilazu grobničkoj stazi, kao i obaviti korona test za one koji nemaju drugi dokument.

U Parku vozača planiran je i zabavni „kutak“ u američkom stilu uz gastro ponudu, zabavne sadržaje i video projekcije utrka.

U Nascar Seriji nastupa 28 timova od kojih je 26 vozača u profi skupini „Euro Nascar PRO“ i 24 vozača u „Euro Nascar 2“, poznatijoj kao „amateri“.

Vozači stižu iz 17 zemalja, a poslije šest održanih utrka trenutni su lideri, na čelu bodovnih ljestvica, u „pro“ skupini Nizozemac Loris Hezemans (Ford Mustang), koji je upisao već četiri pobjede, a prvak je Nascara 2019.godine, te Nijemac Tobias Dauenhauer (Ford Mustang), pobjednik posljednje tri utrke uoči Grobnika.

U petak 17.rujna, od 9 do 18,20 odvija se 11 različitih treninga po skupinama, koji se nastavljaju i u subotnje jutro od 9 sati. Prva utrka EuroNascar PRO vozi se u subotu od 14 sati, a EuroNascar 2 od 17 sati. U nedjelju je druga utrka u 10,30 sati (2), a od 14,45 sati (PRO). Twingo Cup vozi jednu utrku na kraju programa u subotu, a drugu u nedjelju, dok TCR u dvosatnoj vožnji nastupa u nedjelju od 11,45 sati.