Automobilizam se vraća u Ogulin, Formula Driver na padinama Kleka

Četvrtak, 19. kolovoza 2021. 16:43 Napisao/la  Miroslav Krpan
Erika Marija Kušić (AK Klek Ogulin)
Erika Marija Kušić (AK Klek Ogulin) Foto: Miroslav Krpan

Automobilizam se vraća u Ogulin, na padine obiližnjeg Kleka, kada će se u nedjelju, 22. kolovoza, održati „Formula driver Ogulin 2021. - Memorijal Ivica Kišasondi“, treće ovogodišnje natjecanje međunarodnog HAKS Kupa, ujedno bodovano i za Prvenstvo auto i karting lige Zapad HAKS-a.

Poslije prošlogodišnje pauze, uzrokovane otkazom svih natjecanja ove najmasovnije domaće automobilističke discipline zbog pandemije virusa korona, mlada ekipa entuzijasta i zaljubljenika brzina Autokluba Klek prionula je poslu i pripremi staze na dionici od „Baze“ prema ŠRC „Kneja“, dugoj 4.300 metara, s deset usporenja brzine (šikana).

Očekuje se nastup 119 vozačica i vozača. Za bodove HAKS Kupa prijavljeno je 65 sudionika iz 21 hrvatskog kluba, te tri slovenska i jedan talijanski vozač. Preostalo su sudionici zasebnog dijela natjecanja za Nagradu organizatora, a zastupljeni su hrvatski, talijanski i slovenski vozači.

Za nama su dva natjecanja (Buzet i Učka) u kojima su se bodovno i rezultatski izdvojila tri istinska asa. Na oba su nastupa zauzeli pozicije pobjedničkog postolja, a trenutno je vodeći Talijan Franco Giacomazzi (Lancia Delta Evo) s tri boda prednosti ispred Marina Poropata (Renault Clio E1), vozača Autokluba Istra racing team iz Pazina.

Njih su dvojica do sad upisali po jednu pobjedu, „generalku“ koja ih je svrstala na liderske pozicije ispred trećeplasiranog Zagrepčanina Hrvoja Belinića (Renault Clio Cup), vozača AK Pula-Rovinj, čiji je zaostatak osam bodova iza vodećeg i pet iza Poropata.

Na ogulinskoj stazi za očekivati je novi troboj i izvrsne vožnje.

Liderske pozicije i poslije trećeg nastupa u raspisanim klasama pokušat će zadržati sada vodeći Ivan Višković (AMK No Traction Pula), Josip Bogović (KK Rijeka), Nejc Romih (Slovenija), Karlo Pelicar (AKORK Skok racing 1993), Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport), Franco Giacomazzi (Italija) i Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj).

Među vozačicama, s dvije pobjede, najviše je pokazala Slovenka Sanja Paradiž, a u konkurenciji juniora znakovitu prednost za vodeću poziciju stekao je Karlo Pelicar.

Među čak 38 do sada sudjelujućih klubova najbolju ekipu trenutno ima Autoklub Pula-Rovinj čiji su članovi stekli prednost od devet bodova ispred izjednačenih AK RI autosport i AK Buzet Autosport.

Sudionici natjecanja okupit će se u Ogulin već u subotu poslijepodne kada je od 15 do 18 sati verifikacija dokumenata i tehnički prijam vozila, dok natjecateljski program u nedjelju, 22. kolovoza, počinje službenim treningom od 8,30 sati, svečano je otvaranje, pod pokroviteljstvom Grada Ogulina, u 11 sati, a 15 minuta kasnije kreće prva od dvije bodovne vožnje.

Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati u parku vozača, popularnoj „Bazi“.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.