Jure Srzić: Mislim da je u prvoj utakmici bilo dobrih stvari za koje se možemo uhvatiti

Nedjelja, 14. kolovoza 2022. 14:23 Napisao  I. V.

Dobro smo je kontrolirali do zadnjih desetak minuta, kada se dogodio jedan black-out, kaže trener Orijenta 1919

Jure Srzić
Jure Srzić Foto: HNK Orijent 1919/Facebook

Orijent 1919 u prvoj utakmici ove sezone nije uspio pobijediti Solin, gosti su na kraju zasluženo odnijeli bod (1:1) s Krimeje:

- Očekivali smo teškoga protivnika koji izlazi u presing, dobro smo ušli u utakmicu, prvih dvadesetak minuta bllo je jako dobro, stvorili smo dvije šanse, iznudili smo kazneni udarac, tako da sam s tim dijelom igre zadovoljan. Nakon toga prepustili smo Solinu inicijativu, prvi smo dio dobro kontrolirali utakmicu, nisu nam praktično stvorili šansu iako su imali posjed lopte. U drugom poluvremenu željeli smo malo više posjeda, ubacili smo Fatića što je bilo dobro, u drugom dijelu utakmica nije bila gledljiva, ali dobro smo je kontrolirali do zadnjih desetak minuta, kada se dogodio jedan black-out, nismo ispratili igrača iz drugoga plana i Solin je izjednačio, kaže trener Jure Srzić.

Proteklih sezona Orijent 1919 je često na Krimeji imao problema u igri na postavljene obrane, Solin se većim dijelom utakmice kroz posjed lopte nudio u kontrama:

- Prema naprijed smo igrali korektno s obzirom na početak sezone, mogli smo više koristiti prostore iza njihove zadnje linije, treba nam više mirnoće u zadnjem pasu. U nekim situacijama, kada smo trebali dodatno tražiti dubinu, odgodili smo napade, ali OK. Idemo dalje, vjerujem da ćemo u idućim utakmicama biti bolji u tom segmentu, govori Srzić.

Ako se izuzme pogreška iz koje je Solin izjednačio, Orijent 1919 je tijekom utakmice bolje izgledao u obrani nego u napadu, vratar Kristian Boglić tijekom cijele utakmice nije imao posla:

- Ponavljam, do toga black-outa u 81. minuti Solin nam nije stvorio šansu. Budući da smo mogli bolje koristiti prostore iza njihove zadnje linije, u tom smjeru će ići input prema momčadi, ali ovo je tek prva utakmica. Mislim da je u prvoj utakmici bilo dobrih stvari za koje se možemo uhvatiti, zaključuje Srzić.

Standings provided by SofaScore