NOVO PRIZNANJE

Ivana Marković radi s igračima Orijenta i Opatije

Četvrtak, 22. rujna 2022. 12:48 Napisao/la  Igor Vranić

Meni je primarni postao u Orijentu, posao u Opatiji dobro mi je došao kao nadopuna, kaže stručnjakinja za fizičku spremu

Ivana Marković
Ivana Marković

Ivana Marković počela je nedavno raditi s nogometašima Opatije, stručnjakinja za fizičku spremu istodobno je ostala član stručnog stožera Orijenta:

- Meni je primarni postao u Orijentu, to mi je prioritet, a u slobodno vrijeme radim individualne treninge s ostalim sportašima. Posao u Opatiji dobro mi je došao kao nadopuna, drago mi je da mogu pomoći Opatiji, gdje za sada više radim na teretani i regeneraciji. Nitko ne pati zbog toga što sam počela raditi u Opatiji! Isto tako radim u ženskim reprezentacijama U-17 i U-19, pokušavam sve uskladiti, najvažnije mi je da svi budu zdravi i zadovoljni, kaže Markovićka.

Orijent i Opatija postali su zadnjih sezona vodeći županijski klubovi nakon Rijeke, ispada da je sve ponajbolje u županijskom nogometu dopalo ženskim rukama:

- Treba probijati te granice! Borim se svojim radom da to ne bude čudno, nego da postane normalno. U svakom poslu trebalo bi cijeniti kvalitetu i trud, mislim da imam kvalitete koje bi se trebale valorizirati. Veliko mi zadovoljstvo pričinjava činjenica da me traže, a ja sam s druge strane sretna da mogu pomoći. Evo, u Orijentu se ove sezone dogodila jedna mehanička ozljeda, žao mi je da se Švrljuga ozlijedio. Svi su drugi zdravi na što sam ponosna, naglašava Markovićka.

Činjenica je da Orijent bez obzira na sastave momčadi izgleda moćno na terenu otkada Ivana Marković radi na Krimeji:

- To je cilj svakoga trenera, koji želi da su mu igrači zdravi i fizički spremni. Ja sam samo dio stožera, na raspolaganju sam šefovima, ne miješam se previše u njihov posao. Za mene je najvažije da su igrači spremni, govori Markovićka.

Koliko imate slobode u radu?

- Što se tiče Orijenta, imam potpunu slobodu u svom djelokrugu rada. Što se tiče Opatije, tek sam počela surađivati sa Zoranom Bogolinom, prvo moram steći njegovo povjerenje da bih mogla preuzeti malo veći obim posla. Kratko sam u Opatiji, koliko vidim momčadi nedostaje malo svježine, ali prvo moram svih upoznati. Moj dolazak trebao bi donijeti novu energiju. U Orijentu imam jako dobru komunikaciju s Jurom Srzićem, jako sam zadovoljna kako zajednički radimo. Ako ponekad znam biti nezadovoljna zbog nekih stvari na koje ne mogu utjecati, sa suradnjom sam jako zadoovljna, zaključuje Ivana Marković.

Standings provided by SofaScore