DAMIR MILINOVIĆ

Žao mi je da se smjena na Rujevici dogodila tako brzo

Srijeda, 17. kolovoza 2022. 17:38 Napisao/la  KS

Žao mi je Dragana, odrasli smo zajedno na INA-i i šljaci, ali takav je naš posao. Trener je prvi koji mora otići, kaže trener Dubrave TIM Kabela

Damir Milinović
Damir Milinović

Damir Milinović u subotu se vraća na Krimeju, momčad Orijenta 1919 ugostit će Dubravu Tim Kabel u drugoj uzastopnoj domaćoj prvenstvenoj utakmici, Damir Milinović jako dobro zna što ga na Krimeji očekuje.

- Dolazimo željni nadigravanja, željni pokazati što bolju igru, sami sebi dokazati da možemo. Imamo radnu momčad, nemamo zvijezdi, ako pristup bude kao protiv Vukovara vjerujem da će doći i rezultat. Tek ćemo tamo nakon četvrtog, petog kola svi zajedno moći vidjeti s čime raspolažemo i kakvi smo. Liga je u deset, dvadeset dekagrama, bit će zanimljivih utakmica, bit će iznenađenja, a mi dolazimo spremni se potući i nitko neće biti sretniji od nas uspijemo li uzeti sva tri boda.

Orijent 1919 je startao domaćim remijem, sigurno će silno željeti popraviti rezultatski dojam s otvaranja.

- Jako dobro poznajem momčad kao momčad i pojedinačno igrače. Normalno je da su očekivali pobjedu na otvorenju sezone protiv Solina, a na kraju utakmice su primili taj pogodak za neriješeno. No, nema tu previše skrivača, poznaju oni nas, gledali su nas na prijateljskim utakmicama protiv Grobničana i Opatije, ali bacio sam i ja oko na neke njihove prijateljske utakmice. Prije svega očekujem zanimljivu i otvorenu utakmicu, od svoje momčadi želim da uz posjed bude opasna za suparnika, a Orijent 1919 ima mladu, željnu i poletnu momčad, igrače koji su došli iz Rijeke i žele se dokazati. Utakmica bi mogla biti zaniljiva, mi dolazimo igrati i vjerujem da ćemo postići gol što će nam jamčiti pobjedu.

Kada je Rijeka i riječki prsten u pitanju Damir Milinović spada u krug domaćih stručnjaka, isti onaj u kojem je i Dragan Tadić, Milinović je s donedavnim trenerom Rijeke  svojedobno dijelio svlačionicu.

- Igrali smo zajedno u kadetima, juniorima, seniorima. Žao mi je da se smjena na Rujevici dogodila tako brzo, jedan domaći trener je potrošen. Na žalost, to je tako u nogometu, ako te rezultati ne pomiluju, prvi si na odstrelu. Mislim da je trebalo sačekati još poneko kolo da se vidi bi li se napravio preokret, bi li se sve preokrenulo, uostalom vidljivo je da pojačanja koja su došla nisu došla najspremnija i da im treba vremena da se prilagode. Velik je tu nedostatak i Mitrovića, koji se odmah povrijedio po povratku. Žao mi je Dragana, odrasli smo zajedno na INA-i i šljaci, ali takav je naš posao. Trener je prvi koji mora otići. Bez obzira na sve Rijeka mora smoći snage, mora se dignuti i mora se vratiti u vrh.

Utakmica u Puli nimalo neće biti jednostavna za momčad Rijeke.

- Svi su naviknuti da Rijeka jednostavno prijeđe preko Istre 1961, očekuje se i sada pobjeda Rijeke. No, sada je najgori ovaj psihološki trenutak, igračima treba vratiti samopouzdanje nakon poraza od Belupa. Rijeka nije bila lošija od Belupa, nije bila lošija niti od Lokomotive, ali je izgubila obje utakmice. Istra 1961 i da izgubi to spada pod normalno, sve osim pobjede Rijeke bilo bi nenormalno. Rijeka će morati skupiti snage, pobijediti, samo tako mogu vratiti mir. Sve ostalo donijelo bi novi nemir i produljilo nestabilnost, zaključio je Damir Milinović.

Standings provided by SofaScore