SANJA POPOVIĆ GAMMA

Igor Lovrinov će biti mentor, on je zaslužan za uspjehe

Ponedjeljak, 13. svibnja 2024. 04:14 Napisao/la  KS
Sanja Popović Gamma
Sanja Popović Gamma Foto: Kristian Sirotich

Sanja Popović Gamma i Ivana Miloš Prokopić nova su lica u riječkom sportu, dvije najistaknutije riječke odbojkašice nakon godina izbivanja vratile su se u matični klub, koji se silom prilika našao na prekretnici.

Ivana Miloš Prokopić bit će u jednoj potpuno drugačijoj ulozi u odnosu na ulogu koju je u riječkoj ekipi imala nekad davno, kao sportska direktorica zasigurno će imati upliva u zbivanja na terenu, ali će se njezin angažman jako osjetiti i u onim manje atraktivnim, odnosno uredskim poslovima.

Za razliku od Ivane Miloš Prokopić, Sanja Popović Gamma bit će puno bliže terenu, ali također u ulozi koju do sada nikada nije iskusila, klub s kojim je osvojila svoj prvi seniorski trofej tako će ostati upisan i klub u kojem je Sanja započela svoju trenersku karijeru.

Istini za volju, nešto malo ranije trenersku karijeru započela je s hrvatskom ženskom seniorskom reprezentacijom, Sanja će u ovom reprezentativnom ciklusu biti pomoćnica izborniku Igoru Arbutini, s priprema reprezentacije je i došla na riječko predstavljanje.

- Cilj je vratiti klub u Superligu, krenuli smo s formiranjem ekipe, nadam se da ćemo u rujnu moći predstaviti sve ono što smo napravili, kao i cure s kojima ćemo krenuti u novu sezonu, najavila je Sanja Popović, koja će asistenta i mentora imati u liku Igora Lovrinova, daleko najtrofejnijeg riječkog trenera.

- Igor Lovrinov će biti mentor, on je zaslužan za sve velike klupske uspjehe, a osim toga je i trener kod kojega je najviše riječkih odbojkašica došlo do seniorske reprezentacije. U jednom trenutku u reprezentaciji je bilo čak šest odbojkašica koje su igrački stasale baš kod Lovrinova. Od Igora želim naučiti jako puno, bila bih prezadovoljna kada bih se jednoga dana u životu mogla pohvaliti takvim uspjesima. Iskreno, bila bih sretna kada bi i dvije moje odbojkašce u isto vrijeme bile nositelj igre u reprezentaciji, a kamo li ne šest njih, rekla je Sanja Popović Gamma.

Na spomen Sanjinog i Ivaninog povratka u klub malo tko nije primjetio da bi njihov angažman i na terenu bio zlata vrijedan, no čini se da je takva opcija moguća samo u promilima šansi.

-  Život me je naučio da nikad ne kažem nikad. No, kada se jednom oprostiš, a nije lako donijeti odluku da prestaješ s aktivnim igranjem, onda stvarno treba stati. Istina, sada sam pomoćni trener seniorske reprezentacije morala dva tjedna trenirati s djevojkama i odmah mi se vratila želja za igrom, ali vrlo brzo sam se urazumila. Ne želimo na sebe skretati previše pozornosti, mi smo ovdje da se afirmiraju mlade cure i da one dobiju pravu priliku. To nam je cilj broj jedan. Iako, kada malo bolje razmislim, nikada nisam odigrala oproštajnu utakmicu, nikad se službeno i nisam oprostila, dodala je Sanja, koja je već započela sa slaganjem kadrovske križaljke za iduću sezonu.

- Sve ćemo objaviti prije početka sezone, neke cure su najavile odlazak ranije, neke idu na studij u Ameriku, znam da se u ovim godinama u kojima jesu nije lako odlučiti, ali sada kada su već donijele odluku, ne bih im željela remetiti planove. Cure su odlučile ići svojim putem i mi to poštujemo, one će uvijek biti naša djeca i vrata našeg kluba će im uvijek biti otvorena. U svakom slučaju, želimo im svu sreću, zaključila je Sanja Popović.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.