Superliga: Riječanke na pragu senzacije, Marina Kaštela slavila u pet setova

Srijeda, 23. prosinca 2020. 17:19 Napisao/la  KS

Pomalo je nestvarno bilo koliko su Riječanke dobro i dominano odigrale prva dva seta

HAOK Rijeka CO
HAOK Rijeka CO

SUPERLIGA ODBOJKAŠICA, 10. KOLO

RIJEKA CO – MARINA KAŠTELA 2:3 (25:14, 25:16, 22:25, 22:25, 5:15)

Dvorana mladosti. Bez gledatelja.

Suci:  Bingula i Pihler.

RIJEKA CO: Bakarčić 9, Gerdević, Sulić 1, Volarić (L), Štiglić 24, Kesten, Žarković 5, Denona, Juričić, Devčić, Popić 5, Koraca 25, Fabris 7, Aničić.

MARINA KAŠTELA: Karadža, Botić 4, Subašić, Ružić, Dežulović 15, Kalman 18, Teklić, K. Zdilar, Barać, Vukić 17, J. Zdilar 4, Čurak 4.

Napad poeni: Rijeka CO 54, Marina Kaštela 50. Blok poeni: Rijeka CO 10, Marina Kaštela 6. Servis poeni: Rijeka CO 10, Marina Kaštela 6. Servis greške: Rijeka CO 12, Marina Kaštela  11. Neforsirane greške: Rijeka CO 17, Marina Kaštela 12.

Odbojkašice Rijeke CO bile su na pragu najvećeg ovosezonskog iznenađenja u Superligi! Sjajnu su utakmicu odigrale djevojke trenera Igora Lovrinova protiv itekako favoriziranih gošći iz Kaštela, ali je nisu uspjele privesti kraju u svoju korist.

Šteta, imat će Riječanke za čime žaliti kada budu vrtile film ove utakmice unatrag, odigrale su dva toliko dominantna seta da se na parketu teško dalo razabrati tko ima samo jedan poraz, a tko se bori za ostanak, onda su odigrala još dva au pari seta u kojima su suparnice natjerale na apsolutni angažman i onda je ponestalo snage za peti set.

Za utjehu je ostao bod, uzme li se u obzir protiv koga su Riječanke igrale velik kao Dvorana mladosti.

Rezultat iz prvih dvaju setova govori sam za sebe, pomalo je nestvarno bilo koliko su Riječanke dobro i dominano odigrale prva dva seta, tijekom kojih im suparnice ni u čemu  nisu mogle parirati.

Prijem, blok, servis, napad, sve je savršeno funkcioniralo, gošće su se samo nemoćno pogledavale i bezuspješno pokušavale preokrenuti tijek susreta.

U trećem setu gošće su ipak počele dizati razinu igre i angažmana i nekako su na mišiće uspjele isprovocirati smanjenje rezultata, iako su Riječanke i u toj dionici igrale apsolutno ravnopravno.

I pitanje je kako bi se rezultat raspleo da na jjedan dobar napad Andree Korace kod 15:16 za gošće linijska sutkinja nije podigla zastavicu u zrak.

Riječanke su na sjajnoj razini ostale i u četvrtom setu, uživancija je bila gledati na koji način pariraju Kaštelankama. Imale su 9:4, 15:10, 20:17 i tu su, na žalost, stale. Mara Štiglić nije uspjela realizirati nekoliko uzastopnih napada, gošće su ih sustigle i onda zahvaljujući tercetu Dežulović, Kalman i Vukić prestigle i dionicu riješile u svoju korist.

Peti je set bio samo formalnost.

Kompletnoj postavi Rijeke čestitke na prikazanom, bez obzira na način na koji su izgubile u petom setu, ova je ekipa još jednom pokazala da ima golemi potencijal i da će, ostane li neko duže vrijeme na okupu, taj potencijal sigurno doći do izražaja.

Bravo djevojke, nemate razloga biti nezadovoljne zbog poraza.

Ili možda ipak imate.

Liga mladeži NS Rijeka