Odbojkašice Rijeke protiv Vukovara otvaraju novu sezonu, prvi cilj je osigurati ostanak u ligi

Petak, 14. listopada 2022. 19:27 Napisao/la  SC
Zoran Bogolin
Zoran Bogolin

Odbojkašice Rijeke ove subote od 19.30 sati u Dvorani mladosti protiv Vukovara otvaraju novu superligašku sezonu.

Sastav trenera Igora Lovrinova u ljetnom prijelaznom roku ostao je bez najiskusnijih igračica, Ane Mioč i Anje Žarković, a Trsat je napustila i Andrea Koraca (Mladost).

Iz Drenove su stigle srednjakinje Lara Sluga i Mateja Vekić, a iz Šibenika, na studij, libero Josipa Aleksa.

- Ogromne su promjene u igračkom kadru kada pogledamo prošlu i ovu sezonu. Dosta smo izgubili na kvaliteti jer su nam otišle tri standardne igračice iz prve postave, a zamijenili smo ih praktički s mlađim kadetkinjama. Djevojke koje su sada u ekipi su vrlo perspektivne, no one su još uvijek jako mlade i ne treba od njih očekivati previše. One će za koju godinu biti odlične, ali sada su samo mlade i perspektivne, rekao je trener Igor Lovrinov u razgovoru za Novi list.

Iskusni stručnjak nada se u prvom redu da će osjetno pomlađeni sastav izbjeći ono najgore - ispadanje iz Superlige.

- Za pojačanja nemamo financijske mogućnosti, to je naša realnost. Da ih imamo, prvo bismo zadržali te djevojke koje su otišle, a tek onda razmišljali o pojačanjima. Ali očito ne možemo ni jedno ni drugo. Prvi i osnovni cilj nam je ostati u ligi. Teško je prognozirati kada su mlade igračice u pitanju jer one imaju ogromne oscilacije, od briljantnog do katastrofalnog. Mi smo dobri u juniorskoj konkurenciji, ali to u seniorskoj odbojci nije baš dovoljno. Možda ćemo, ovisno o situaciji, tijekom zimskog prijelaznog roka potražiti nešto od pojačanja, rekao je između ostaloga Lovrinov.

loading...

Liga mladeži NS Rijeka