IGOR LOVRINOV Nismo mi u ovoj situaciji jer to hoćemo, nego zato što ne možemo drugačije

Nedjelja, 08. studenog 2020. 16:12 Napisao/la  K. S.

Normalan put je da mlade igračice stasaju uz starije, a ne da se dogodi da Mara Štiglić, s nepunih 14 godina uđe u prvu postavu seniorske ekipe, govori trener Riječanki

Igor Lovrinov
Igor Lovrinov

Odbojkašice Rijeke u Poreču su ostvarile drugu prvenstvenu Superligašku pobjedu.

Nije to bitno utjecalo na trenutačni plasman Riječanki, i dalje su na devetom mjestu Superlige, ali je zasigurno bitno utjecalo na samopouzdanje djevojaka i cjelokupno raspoloženje.

Nakon druge pobjede sigurno je malo lakše.

- Naravno da je lakše. No, ja sam svoja očekivanja odavno spustio. Prilagodio sam se situaciji. S ove dvije pobjede stojimo bolje nego sam mislio da ćemo stajati. Naši limiti su znani. Imamo mladu ekipu, ostali smo bez puno igračica, neke igračice igraju na pozicijama na kojima nikad nisu igrale i igraju to dosta dobro. Čini mi se da smo na dobrom putu, a jako nam je važna i utakmica koja dolazi, odnosno Dubrovnik, da nekako malo mirnije uđemo u nastavak sezone.  U odnosu na one prve utakmice mislim da smo puno bolji sada. Ali to je bilo za očekivati, kaže Igor Lovrinov, trener Riječanki i nekadašnji izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije.

Igor Lovrinov ima mladu ekipu, sve prijavljene igračice u prosjeku su stare 16 godina.

- Utakmica u Poreču je dobar primjer. Imamo jako velik broj neprisiljenih grešaka koje su na nivou Superlige nedopustive. No, mi igramo s djevojkama koje su mlade, onda je to i razumljivo. To su stvari koje će malo po malo nestajati, kroz treninge, iskustvo i rutinu koju će stjecati u daljenjem dijelu sezone. No, to je jedan segment koji je jako teško nadoknadiv tijekom same utakmice ili u pojedinim dijelovima utakmice. Teško je nadoknaditi situacije koje olako prodamo. Naravno da sam svjestan kvalitete koju imamo i naravno da zbog toga treba spustiti očekivanja. Treba puno raditi i s puno ponavljanja doći do rezultata kojega želimo.

Orijentacija na mlade polako postaje zaštitni znak Rijeke, druge najtrofejnije hrvatske ženske odbojkaške ekipe.

- Nismo mi tu zato jer mi to hoćemo, već smo u ovoj situaciji zato što ne možemo drugačije. Normlan put je da mlade igračice stasaju uz starije, a ne da se dogodi da Mara Štiglić, koja će za koji dan navršiti 15 godina, već čitavu godinu dana igra u postavi. Dakle, s nepunih 14 godina je ušla u prvu postavu seniorke ekipe. Ana Grbac je u tom trenutku bila 17 godina starija od nje. No, nije to put kojega smo mi odabrali, on je odabrao nas. Mi smo u toj situaciji kakvoj jesmo, naše su se djevojke raštrkale po čitavoj Hrvatskoj, a mi ne možemo to pratiti.

No, kada se podvuče crta ipak je lijepo vidjeti da se stvara nova vrijednost, mnoge od tih djevojaka u nekoj su od reprezentacija.

- Naravno da je to točno. To je svjetlija strana ove tužne priče. Svjetlija je strana ta što te djevojke, koje su same po sebi perspektivne,  s igračkim stažem kojega stiču s vrlo malo godina ipak bitno ranije sazrijevaju, zaključit će Igor Lovrinov.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.