IGOR LOVRINOV

Ne znam mogu li biti zadovoljniji nego što jesam

Ponedjeljak, 05. travnja 2021. 17:01 Napisao/la  Kristian Sirotich

Siguran sam da ove cure  mogu dogodine napraviti veliki iskorak ostanu li na okupu, ali ne mogu u ovom trenutku znati što će se zbivati, kaže trener odbojkašica Rijeke CO

Igor Lovrinov, Gordana Jurcan i Iva Lovrinov-Bernobić
Igor Lovrinov, Gordana Jurcan i Iva Lovrinov-Bernobić Foto: Kristian Sirotich

Igor Lovrinov nije kraj sezone i drugu ovosezonsku pobjedu nad djevojkama Kaštela dočekao na klupi uz svoje odbojkašice, napravio je isto ono što je radio posljednja dva mjeseca, spustio se s tribina i čestitao djevojkama na više nego dobro odrađenom poslu.

Zdravstvene tegobe odmakle su trenera Riječanki i bivšeg izbornika reprezentacije od terena na neko vrijeme, njegovu ulogu preuzela je Gordana Tomić u paru s Ivom Lovrinov-Brnobić  i sezonu privela kraju na  izniman način.

Odbojkašice Rijeke CO sezonu su, dakle, završile s 11 pobjeda i isto toliko poraza na sedmom mjestu, da je bilo samo malo više sreće mogle su biti u TOP 5 Superlige, ali su isto tako izborile i plasman u finale kupa u kojem su se više nego pristojno (3:1) suprostavile za njih nedodirljivim Mladostašicama.

Teško da Lovrinov može biti nezadovoljan konačnim učinkom.

- Ne da ne mogu biti nezadovoljan, nego ne znam mogu li biti zadovoljniji nego što jesam. Ne da smo ispunili sve ciljeve, već smo ih debelo premašili, ostvarili smo rezultat kakav stvarno nismo očekivali i afirmirali neke cure. Iskreno sam na početku sezone razmišljao o tome kako ćemo se spasiti, puno je razloga zbog čega je to bilo tako, a jedan od njih je bila i činjenica da smo kompletno promijenili sve, ali kako smo malo-pomalo dobivali na samopouzdanju, tako smo igrali sve bolje i bolje. I na kraju napravili rezultat iznad svih očekivanja, reći će Igor Lovrinov, trener odbojkašica Rijeke CO.

Na stranu brojke, koje su stvarno dobre,  11 pobjeda, pozitivan omjer, finale kupa, dva puta je pobijeđena Kaštela što sigurno ne može biti slučajno, ali odbojkaška afirmacija totalno neafirmiranih djevojaka i djevojčica, a Rijeka je s prosjekom godina nešto malo većim od 16 godina među najmlađim ekipama u ligi, je polako postala zaštitni znak kluba.

- Moguće da će i iduće sezone biti tako. Već zadnjih nekoliko godina djevojke nam odlaze, ne možemo ih zadržati, uvijek je u rujnu prisutna nekakva neizvjesnost kako ćemo uspjeti odraditi sezonu. Ne mogu se na rezultat požaliti niti kada je prošla sezona u pitanju, ali ova je pogotovo izvanredna. Na pola sezone shvatimo da smo dobri, da je taj moj pesimizam na početku bio bezrazložan, a kada se sjetim tih prvih utakmica evidentan je i napredak tih djevojaka. Možda jesam malo skeptičan po prirodi, ali taj uspjeh mi bude puno draži upravo zbog toga, kaže iskusni trener.

Posljednjih trinaest utakmica ove sezone (prvenstvo i kup) Igor Lovrinov je odgledao što preko live-streama, što s tribina trsatske dvorane, treneru njegova temperamenta to sigurno nije bilo jednostavno.

- Kako je bilo gledati s tribina? Teško. Možda zbog toga što bih napravio nešto drugačije nego što je to radila trenerica,  što ne znači da bi to nužno bilo bolje. Bilo mi je teško, to je moja ekipa, bez obzira na sve moje zdravstvene probleme, to  je ekipa s kojom sam rastao i djevojke koje su odrastale uz mene. Nije lako gledati te utakmice s tribine. Ali kada pobjeđuju, a jesu u svim važnim utakmicama, onda je sve lakše, nastavlja Lovrinov.

Možda je prerano govoriti o tome postoji li šansa da ove djevojke ostanu na okupu i naredne sezone, ali je svakom iole pedantnijem poznavatelju sporta jasno da bi to za njih bio pun pogodak, završnica ove sezone dokaz je da su ove djevojke krenule uzlaznom putanjom i da bi njihov napredak dogodine mogao biti kud i kamo veći.

- Siguran sam da ove cure  mogu dogodine napraviti veliki iskorak ostanu li na okupu, ali ne mogu u ovom trenutku znati što će se zbivati. Znam da bi neke djevojke vrlo rado otišle, da imaju nekakve druge planove koji se ne podudaraju s našim planovima. Bojim se, opet sam možda preveliki pesimist, da će biti dosta teško izvesti da svi ostanu. U svakom slučaju, bilo bi odlično da ostanu. One samo mogu napredovti, to je premlada ekipa da bi se zabetonirala u nekim performansama na kojima su sada. Onda je to i poseban osjećaj i za trenera i za ekipu, one samo mogu ići naprijed. Bilo bi sjajno kada bi ostale, ali mislim da to ne ovisi o nama. Ne pita nas se puno. Mi ih ne možemo zadržavati na način da bismo im pružili nekakve uvjete koji bi ih zadovoljili, a koje im možda netko drugi može pružiti. No sve je to na tankim nogama. Kada odu iz Rijeke u Mladost, onda to smatram svojim osobnim uspjehom, kada odu iz Rijeke u Kaštelu ili Split onda to smatram porazom ovog našeg sustava sporta koji vlada na Kvarneru. Respektiram da idu u Mladost, to mi je razumljivo, nitko se ne može nositi s tim uvjetima, a ne govorim o financijama, govorim o uvjetima za rad, trening, o logistici koja uz to ide. Ostalo ne mogu prihvatiti, ali to je moj problem, dodat će Lovrinov.

Igora Lovrinova više je nego dostojno na klupi zamijenila Gordana Tomić.

Nekadašnja odbojkašica Rijeke i olimpijka, koja dugi niz godina radi u klupskom omladinskom pogonu, sjela je na klupu i posao odradila besprijekorno.

- Apsolutno. Gordanu već godinama nekako gurkam da se nađe u tome, ali ona voli raditi s djecom i ne pokazuje ambiciju, što je možda šteta. No,  možda se nešto jednom prelomi i kada se to dogodi dobit će priliku pokazati se. Ne želim da ovo na bilo koji način zvuči ružno ili grubo, Gordana to i sama za sebe kaže, mislim da bi bila prava šteta da joj ove utakmice nisu probudile motiv, ako jesu, bit ću prvi na usluzi. Napravit ćemo sve u klubu da Gordana Tomić dobije prigodu kada to bude sama htjela, govori Igor Lovrinov.

Trenera Riječanki zdravstveni su problemi privremeno udaljili od klupe, no ipak se planira vratiti.

- Do prije tri mjeseca sigurno nisam mislio da ću se ovako odmarati, ali dogodilo mi se to što mi se dogodilo. Shvatio sam da ne mogu planirati na daleko i na široko, kako vrijeme bude odmicalo vidjet ćemo što će se događati. U svakom slučaju, tu sam, planiram se vratiti, zaključit će Igor Lovrinov.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.