GORDANA TOMIĆ

Cilj je bio pružiti što veći otpor i taj cilj smo ispunili

Četvrtak, 11. ožujka 2021. 00:41 Napisao/la  KS

Cure su me oduševile borbenošću i zajedništvom. Stvarno su se borile za svaku loptu. I to mi je drago, kaže Gordana Tomić

Natalia i Gordana Tomić
Natalia i Gordana Tomić Foto: Kristian Sirotich

Odbojkašice Rijeke poražene su u finalu Kupa Snježane Ušić od Mladosti 3:1.

Vijest da su Riječanke poražene od Mladosti nikoga nije iznenadila, više je mogla iznenaditi činjenica da su Riječanke osvojile set protiv Zagrebačke ekipe, u prethodnim dvjema utakmicama ove sezone nsiu bile ni blizu.

No, upitno je spada li i to u kategoriju iznenađenja, možda ova mlada ekipa Rijeke još uvijek na domaćoj sceni nema tu snagu, rutinu i moć poput Zagrepčanki, ali definitivno u sebi ima ono nešto.

Riječanke, dakle, u finalu nisu razočarale, odličnom igrom osvojile su prvi set, iskoristile su prigodu koja se pružila na otvaranju, u nastavku utakmice novu prigodu nisu dočekale.

- Nama je cilj bio odigrati što bolje, pružiti što veći otpor da nas ne razbiju onako kako su nas nedavno razbile u Domu odbojke. Mislim da smo svoj cilj ispunile, odigrale smo jednu dobru utakmicu, hrabru utakmicu, uzeli smo jedan set, možda smo mogli još jedan. U svakom slučaju jako sam zadovoljna kako su cure odigrale, borbeno, hrabro. Bilo je odlično, kaže Gordana Tomić, koja je ovu ekipu Rijeke CO preuzela nakon što se privremeno zbog zdravstvenih razloga povukao Igor Lovrinov.

U sportu favoriti ne pobjeđuju uvijek, odbojka  po tome nije iznimka, ali spada u one sportove u kojima kvaliteta suparnika uglavnom dođe do izražaja.

E ovaj finale protiv Mladosti je bio upravo takva utakmica, kvaliteta mladostašica na kraju je došla do izražaja, iako se Riječanke nisu predavale i iako su se silno trsile zadržati utakmicu u rezultatskoj neizvjesnosti.

- Da, odbojka je specifična, pogotovo kada igraju dvije ekipe koje nisu podjednake kvalitete. Mi bismo za pobjedu morale dati kud i kamo više nego što možemo u ovom trenutku, a one bi morale podbaciti. Mi smo to uspjele u prvom setu, ali dva puta ili tri puta to ponoviti je ipak malo teško za očekivati. Mi se jesmo pripremale za njih i njihov način igre, ali očito je da su se i oni pripremali za nas, realna je Gordana Tomić.

No, Gordana ipak nije bila nezadovoljna, iako je nekako iz drugog plana promatrala tu riječku radost na terenu jer poraz riječke odbojkašice ipak nije obeshrabrio, gotovo sve su se radovale svom prvom finalu u karijeri, finalu u kojem ih nitko na početku sezone nije vidio.

- Cure su me oduševile borbenošću i zajedništvom. Stvarno su se borile za svaku loptu. I to mi je drago. Bez obzira kako je utakmica završila i tko je bio favorit cure su pokazale da im je stalo do rezultata, zaključila je Gordana Tomić.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.