ZAVRŠNICA KUPA Gordana Tomić: Mladost je iznimno kvalitetna, ali mi nemamo što izgubiti

Ponedjeljak, 08. ožujka 2021. 17:21 Napisao/la  KS

Nadam se da djevojke sada neće biti tako impresionirane mladostašicama, kao što su bile impresionirane u prvenstvu, kaže trenerica odbojkašica Rijeke CO

Gordana Tomić s odbojkašicama Rijeke CO
Gordana Tomić s odbojkašicama Rijeke CO

Odbojkašice Rijeke CO u srijedu od 20 sati očekuje najljepša utakmica ove sezone.

Potpuno neočekivano Riječanke su izborile plasman u finala Kupa Snježane Ušić, ekipa kojoj je bilo predodređeno da se ove sezone bori za ostanak u Superligi u sjajnoj utakmici na Trsatu u polufinalu je pobijedila Kaštela 3:2 i izborila 16. finale u klupskoj povijesti, drugi u posljednje tri sezone.

Kada se u obzir uzmu sve okolnosti, smjene generacija, odlasci i posezanje za iznimno talentiranim djevojkama u klupskom omladinskom pogonu jasno je da su u riječkom klubu posljednjih godina napravili rezultate iznad svih očekivanja, odnosno da su ove djevojke već i ulaskom u finale nadmašile sva moguća očekivanja.

Riječanke će u finalu igrati protiv Mladosti, bit će to sudar dviju najtrofejnijih hrvatskih ženskih odbojkaških ekipa, ali i utakmica u koju će mladostašice ući kao apsolutne favoritkinje.

Riječanke, s druge strane, nemaju što izgubiti, pa ako izostane grč koji za sobom nosi važnost utakmice ostat će im jedino da uživaju u trenutku.

- Želim samo da odigramo bolje nego smo odigrale u Zagrebu nedavno protiv njih. Nadam se da djevojke sada neće biti tako impresionirane mladostašicama, kao što su bile impresionirane u prvenstvu. Mladost je starija, iskusnija, Mladost je iznimno kvalitetna, ali mi nemamo što izgubiti. Pokušat ćemo ući u utakmicu kao što smo ušle protiv Kaštela, nemamo što izgubiti, odigrati maksimalno borbeno, pokušati dati sve od sebe. Ne znam što bih drugo djevojkama rekla, ovo je definitivno utakmica u kojoj nemaju što izgubiti, reći će Gordana Tomić, koja je preuzela ekipu zajedno s Ivom Brnobić-Lovrinov nakon što je Igor Lovrinov morao uzeti predah zbog zdravstvenih razloga.

Gordana Tomić bivša je vrhunska odbojkašica, dugogodišnja kapetanica Riječanki i bivša reperezentativka koja je igrala na Olimpijskim igrama u Sydneyju, godinama radi s najdarovitijim riječkim odbojkašicama, gotovo sve Riječanke, pa i neke iz Mladosti, prošle su kroz njezine ruke.

- Najvažnije će biti da nas ne poserviraju, prijem će nam biti jako bitan. I naš servis. Morat ćemo na servisu riskirati po cjenu greške da ih pokušamo onemogućiti u njihovoj brzoj igri. Ako u tome uspijemo moći ćemo im parirati. Osim toga, igramo u našoj dvorani, to bi nam ipak trebala biti prednost, dodat će Gordana Tomić.

S druge strane mreže stajat će i Natalija Tomić, kći trenerice Rijeke prije dvije godine je karijeru iz Rijeke odlučila nastaviti u Mladosti.

- Hoće li mi biti neobično? Neće, nije nam prvi put. Bilo bi možda drugačije da Natalija igra u postavi, ali kako se tek vraća nakon teške ozljede koljena nisam baš uvjerena da će igrati. Pogotovo ne u ovako važnoj utakmici kakvo je finale kupa, zaključit će Gordana Tomić.

loading...

Liga mladeži NS Rijeka