Ana Mioč: Znam da su se cure jako veselile što se vraćam

Nedjelja, 01. kolovoza 2021. 18:44 Napisao/la  KS

Vjerujem da se od nas može očekivati borba za vrh, mislim da ćemo biti jako dobra ekipa za ovu sezonu, kaže nekadašnja kapetanica odbojkašica Rijeke

Ana Mioč
Ana Mioč

Odbojkašice Rijeke prošle su sezone definitivno bile jedan od najvećih hitova.

Mlada ekipa trenera Igora Lovrinova, koju su u završnici jednako kvalitetno vodile Gordana Tomić i Iva Lovrinov-Bernobić, dogurala je do finala Kupa protiv Mladosti i lakoćom osigurala ostanak, iako su im svi predviđali grčevitu borbu za očuvanje statusa.

Ono što budi optimizam da bi Riječanke u nadolazećoj sezoni mogle stremiti i nečem višem od borbe za ostanak je nekoliko lijepih vijesti, a najveća među njima svakako povratak nekadašnje kapetanice Ane Mioč, koja je prošle sezone igrala za Kaštela.

- Bilo je više motiva. Imala sam tri ponuđene opcije, ostanak u Kaštela, povratak u Rijeku ili odlazak negdje van. Za odlazak van nikad nisam imala neke ambicije, u Kaštelima mi je na kraju situacija u ekipi ostavila gorak okus, a u Rijeci je uvijek dobro. Situacija je prošle sezone bila odlična, cure su se puno bolje snašle nego što sam mislila da će se snaći, na kraju krajeva i nas su dva puta pobijedile, a ja sam kao otišla u puno bolju ekipu. Konačno, to su moja djeca, s njima mi je uvijek dobro i znam da su se one jako veselile da se vraćam, a i trener Igor Lovrinov je iskazao veliku želju, vidjela sam da mu je stalo do toga.

Osim što se je Ana Mioč odlučila vratiti, na povratak se odlučila i Barbara Fabulić.

- Sve se lijepo posložilo. Anja, Nikolina, Tamara... sve su mi to prijateljice. Žao mi je što Ivona Bakarčić više neće igrati i ona će sigurno malo nedostajati na sredini, ali razumijem jer joj je to naporno uz posao. No, mislim da bi trebala biti jako dobra ekipa.

Već sama činjenica da su sve djevojke od prošle sezone ostale, ovu ekipu Rijeke stavlja u jednu zanimljivu poziciju.

- Vjerujem da se od nas može očekivati borba za vrh. Treba opravdati očekivanja, prošle sezone cure su igrale bez pritiska, bilo je što bude - bude. Sada će biti šira klupa, ali se stvara i jedna pozitivna atmosfera, neka lijepa priča. Mislim da je hrvatska liga svake godine sve lošija i lošija, ako itko išta vrijedi ide igrat van i s obzirom na to u kakvom je liga stanju mislim da ćemo mi biti jako dobra ekipa za ovu sezonu. Baš se radujem, zaključit će Ana Mioč.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.