Astrid Popić: Bit će jako neobično prvi put zaigrati protiv sestre Tamare i trenera Lovrinova

Četvrtak, 29. listopada 2020. 13:59 Napisao/la  KS

Da, i ja sam bila među pozitivnima na koronavirus. Simptomi nisu bili nikakvi, valjda je to bio blaži oblik. Ali nakon deset dana nerada bilo je zaista teško vratiti se, kaže Astrid

Astrid Popić
Astrid Popić

Odbojkašice Rijeke u šestom kolu Superlige dočekuju odbojkašice Mladosti.

Utakmica što je uvijek imala predznak derbija danas je daleko od toga, što ne znači da mladoj ekipi trenera Igora Lovrinova neće biti izazovno igrati protiv trenutačno najkvalitetnije domaće ekipe.

Tim više što je Mladost ove sezone u priličnom riječkom štihu.

Trener Mladosti je Riječanin Leo Barić, nekadašnji suigrač Igora Lovrinova, u postavi je Astrid Popić, odbojkašica koja je stasala pod Lovrinovljevim vodstvom.

Bila bi i Natalija Tomić, koja je prošla isti put kao i Astrid, da nije doživjela tešku ozljedu.

Za Astrid će subotnja utakmica biti, dakle, posebna. Protiv nekadašnjeg trenera i sestre Tamare, koja je kapetanica Riječanki.

- Da, stvarno će biti čudno prvi put u životu zaigrati protiv sestre i protiv Igora Lovrinova, koji mi je šest godina bio trener. Bit će to nebično skroz. Pogotovo sada kada Tamara igra u prvoj postavi. Bit će mi čudno i u svakom slučaju zanimljivo. Mi smo stvarno dobra ekipa, dobro radimo, Rijeka je s druge strane oslabljena i pomlađena, ali Igor Lovrinov uvijek nešto napravi sa svojim ekipama, uvijek cure dobro igraju pa uopće ne mislim da će biti lako. Sigurno neće, započet će Astrid Popić.

Odbojkašice Mladosti među prvima su u Hrvatskoj osjetile – koronavirus.

Sezona tek što je otpočela, a mladostašice su morale u karantenu.

Među onima koje su  bile pozitivne bila je i Astrid Popić.  

- Da, i ja sam bila među pozitivnima. Simptomi nisu bili nikakvi, valjda je to bio blaži oblik. Testirale smo se prije Lige prvaka i pokazalo se da smo pozitivne. I Liga prvaka nam je otkazana zbog toga i baš smo bile razočarane. Odradile smo deset dana samoizolacije, kod mene su došle u stan i druge cure koje su bile pozitivne, tako da mi nije bilo dosadno. A kako je bilo vratiti se?  Nakon deset dana nerada bilo je zaista teško. Izgubile smo od Marine Kaštela, ne znam možemo li tome pripisati, ali to nam je valjda bio taj dan. Bilo je teško, malo po malo smo ulazile u treninge. Mi koje smo bile pozitivne smo se vratile nakon deset, ostale nakon 14 dana. Sada nadoknađujemo, ali vratilo se sve u normalu i mi u formu. Leo Barić je dozirao treninge za povratak. A stvarno smo se dobro pripremale za Ligu prvaka.

Astrid je iz Rijeke uoči prošle sezone otišla u Francusku, u Beziers, na početku ove sezone došla je u Mladost.

- U Francuskoj je bilo super. Ostvarenje snova. Bile smo jako dobro rangirane i šteta što je došla korona. Sigurno bismo igrale finale prvenstva, taman se sve posložilo i onda smo završile u karanteni. Sve je bilo odlično, klub, trener, cure. Sve što sam tražila sam dobila. Mladost je klub na razini i jako odskače od ostalih klubova kod nas, ali u francuskoj su svi isti i u svakoj utakmici moraš dati sve od sebe. Zašto sam se vratila? Zbog situacije. Nitko nije znao što će se dešavati, bilo je ponuda, ali u Mladosti me privuklo to što je Leo postao trener. Kada sada vidim što se sve dešava baš sam zadovoljna što sam odabrala Mladost. Igram, napredujem, zaključit će Astrid Popić.