Anja Žarković: Utakmica protiv Poreča trebala bi biti prilika da i mi malo zablistamo

Subota, 07. studenog 2020. 00:35 Napisao/la  Kristian Sirotich

Nadam se da će utakmica u Poreču otići u našu korist, vjerujem da imamo kvalitetu za to, ali na nama je da se potrudimo to i ostvariti jer Porečanke pobjedu sigurno neće darovati, kaže Anja

Anja Žarković
Anja Žarković

Onaj osjećaj kad imaš 23 godine, a svi odreda te već nekoliko godina svrstavaju u iskusne igračice nije bio stran mnogim odbojkašicama Rijeke, pa tako nije ni Anji Žarković.

Anja je odbojkaški ponikla u Rovinju, prije dresa Rijeke nosila je onaj Drenove, iza nje je više nego dovoljno sezona da ne bi mogla objektivno procjeniti mogućnosti svoje ekipe u današnjem (18 sati) derbiju začelja protiv Poreča.

- Da, nažalost to je derbi začelja. Što očekujem? Imam neku pozitivnu vibru. Jako sam zadovoljna kako smo odigrale utakmicu protiv Mladosti, naravno ako pritom zanemarimo prvi set. Zadovoljna sam kako smo igrale jer ipak smo pokazale da imamo nekakvu kičmu, da mladostašicama nećemo dopustiti da nas samo nabijaju. Nadam se da će utakmica u Poreču otići u našu korist. Vjerujem da imamo kvalitetu za to, ali na nama je da se potrudimo to i ostvariti jer nam djevojke iz Poreča pobjedu sigurno neće darovati. Dakle, borba i zajediništvo, započet će Anja, studentica četvrte godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci - Odsjeku za psihologiju, polivalentna igračica koja je svoje najbolje partije u Rijeci odigrala na poziciji libera.

U Rijeci su iz godine u godinu prisiljeni na stvaranje odbojkaških vrijednosti (čitaj pomlađivanje ekipe op. p.) pa je trener Igor Lovrinov na poziciji libera prednost dao iznimno darovitoj Miji Volarić, koja tako igrama u kontinuitetu skuplja prijeko potrebno iskustvo i rutinu, a Anja se vratila na svoju uobičajenu poziciju primača, sve opet kako bi svojim iskustvom pomogla suigračicama.

Budući da su Ivona Bakarčić i Anja Žarković daleko najiskusnije igračice u ekipi, iskustvo je ono što je djevojkama trenera Igora Lovrinova trenutačno najpotrebnije.

- Pa moram priznati da sam zadovoljna našom igrom, puno je bolja od onoga što sam očekivala na početku sezone, budući da smo ove godine ekipu jako pomladili. Ima tu jako puno perspektivnih igračica, neke su zbog te svoje mladosti možda malo i sklone oscilacijama. No, mi smo sve tu jedna za drugu, unutar ekipe nema nikakvih negativnosti, sve smo maksimalno pozitivne. I radi se, vidljiv je napredak, ne stojimo u mjestu, nastavit će Anja.

Riječanke imaju jednu pobjedu, na Trsatu su bile bolje od Splićanki (3:2), također mlade i darovite ekipe, što samo ide u prilog Anjinoj tvrdnji da se u Rijeci radi i napreduje.

Mladim ekipama često nedostaje samopouzdanja, a najbolji način da se i djevojke same uvjere da mogu dobro igrati jesu upravo – pobjede.

- Da, imamo tu jednu pobjedu protiv Splita, iako je realno bilo teško očekivati da još nekoga od ovih ekipa protiv kojih smo igrale možemo pobijediti, jer sve su bili u pitanju malo teži suparnici. Možda smo se u nekim utakmicama prerano i predavale, ali protiv svih smo imale periode jako dobre igre pa zato nekako mislim da bi ova utakmica protiv Poreča trebala biti naša prilika da i mi malo zablistamo, procjenit će Anja.

 A Anjinu procjenu treba uvažiti.

Ipak je riječ o studentici četvrte godine psihologije, a mnogi kažu da je riječ o zahtjevnom studiju

- Svaki fakultet je težak na svoj način. Nije da sam ja student koji ganja prosjek, bitno mi je da znam ono što mene zanima i čime ću se ja baviti. Da, izuzetno je naporno, s puno zadataka, puno ispita, puno obaveza, ali uz pravu organizaciju sve se stiže. Šta dalje kada završim? Specijalizacije mi nije nužna, ali voljela bih je napraviti. No, prije toga treba odraditi praksu. Razmišljala sam o tome, možda praksu odradim i negdje izvan Hrvatske, otkrit će Anja, koja je, sasvim logično, morala odgovoriti i na pitanje pomaže li joj onda znanje o psihologiji u sportu.

- Itekako pomaže, zaključit će Anja Žarković.

Anja Žarković, foto Facebook

anja3

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.