RIJEČKI DERBI U SAUDIJSKOJ LIGI

Rodion Gačanin i Alen Horvat imaju nove klubove

Petak, 07. srpnja 2023. 10:47 Napisao/la  Igor Vranić

Alen Horvat postao je trener Al Arabia, Rodion Gačanin novi je  trener Hajera

Rodion Gačanin i Alen Horvat
Rodion Gačanin i Alen Horvat

Saudijski nogomet postao je svjetska atrakcija, nevjerojatna ulaganja saudijske države u nogomet nisu mogla proći bez riječkog utjecaja!

Iduće sezone u drugoj saudijskoj ligi igra se riječki derbi: Alen Horvat postao je trener Al Arabija, Rodion Gačanin postao je trener Hajera!

Horvat se vratio u Saudijsku Arabiju, prošle sezone vodio je prvoligašku momčad Al Batina koji će ove sezone igrati u drugoj ligi.

Zbog FIFA-ine kazne, Ali Batin do siječnja 2023. godine nije mogao kupovati ni saudijske igrače, prvi dio sezone Horvat je igrao s juniorima zbog čega je Al Batin toliko zaostao da u nastavku sezone nije bilo pomoći ni nakon što je Horvat otišao.

Prije dvije sezone Horvat je u dramatičnoj završnici zadnjega kola uspio Al Batin zadržati u Premier ligi.

Inače, Horvat je vrhunac karijere doživio na klupi Al Nassra za koji će iduće sezone zajedno igrati Marcelo Brozović i Cristiano Ronaldo, osvojio je saudijski Superkup.

Rodion Gačanin više od dvadeset godina radi na Bliskom i nešto daljem istoku, 2002. godine otišao je iz Orijenta, otada se na europski kontinent vraća jedino na odmor.

Nekadašnji izbornik kuvajtske reprezentacije zadnji put u saudijskom nogometu radio je u sezoni 2016/17, Gačanin je vodio današnjega drugoligaša Al Orubaha i dobro zna što ga čeka.

Inače, Al Arabi je prošlu sezonu završio na 6., a Hajer na 8. mjestu u Ligi 18.

Al Ahli je kao prvak ušao u Premier ligu i prije nekoliko dana doveo Firminija iz Liverpoola.

To samo pokazuje koliko je velika razlika u budžetima klubova prve i druge lige budući da sve klubove u prvoj ligi (su)financira država.

Alen Hovat je u Turskoj  ovaj tjedan počeo pripreme,  Rodion Gačanin sa suradnicima otputovao je u Egipat na pripreme u četvrtak (fotografija dolje), ekipu je u Zagrebu ispratio Ivor Weitzer.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.