IVAN BEBEK

Ovo je kraj, jedino možda odsudim oproštajnu utakmicu

Ponedjeljak, 29. svibnja 2023. 11:00 Napisao/la  SC

Zadnju utakmicu u regionalnom nogometu Bebek odsudio u finalu županijskog kupa na Kantridi između Grobničana i Opatije

Ivan Bebek
Ivan Bebek

Ivan Bebek završio je sudačku karijeru, riječki sudac oprostio se od prve lige u 318. utakmici!

- Zadovoljan sam karijerom, ali svemu dođe kraj. Nakon što sam završio karijeru suca na terenu, nastavljam kao VAR sudac tako da još neću otići iz suđenja. Ovo je emotivni trenutak za mene nakon što sam 23 sezona sudio prvu ligu, ali takav je život. Svemu dođe kraj, kazao je Bebek nakon utakmice između Dinama i Gorice u Maksimiru.

Dugačka je bila karijera najboljega  hrvatskoga suca otkada je HNL-a:

- Ima sve zapisano, sudio sam preko 120 međunarodnih utakmica, 45 utakmica u hrvatskom kupu, nebrojeno prijateljskih utakmica. Bilo je lijepo, htio bih se zahvaliti svima koji su bili uz mene tijekom karijere, prije svega mojim kolegama pomoćnim sucima i VAR-sucima. Mi smo jedna obitelj, bez njih ništa ne bi bilo moguće ostvariti, kazao je Bebek.

U HNL-u više neće suditi zbog dobne granice, HNS nije iskoristio mogućnost produljiti njegovu karijeru, Bebek još uvijek može suditi u državama koje ne određuju dobne nego neke druge granice:

- Ne, neću nigjde suditi! Ovom utakmicom završio sam karijeru, jedino možda odsudim utakmicu ako bude prilike za oproštaj, onako revijalno. Ovo je kraj moga suđenja sa zviždaljkom, život ide dalje, poručio je Bebek.

Zadnju utakmicu u regionalnom nogometu Bebek je odsudio u finalu županijskog kupa na Kantridi između Grobničana i Opatije.

Na vrhuncu karijere Bebek je bio član Elitne skupine UEFA-sudaca, bio je među 13 kandidata za suca na SP-u 2010. godine, nije uvršten na finalni popis desetorice sudaca.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.