Alen Horvat s novim stručnim stožerom priprema saudijskog premijerligaša

Ponedjeljak, 01. kolovoza 2022. 20:11 Napisao  I. V.

Daniel Šarić, Davor Lješević, Ivan Grabovac i  Rade Ljepojević postali novi članovi stručnog stožera trenera Al-Batina

Alen Horvat, Ivan Grabovac, Davor Lješević i Daniel Šarić
Alen Horvat, Ivan Grabovac, Davor Lješević i Daniel Šarić

Alen Horvat počeo je pripreme za sljedeću sezonu, momčad saudijskog Al-Batina od ponedjeljka se nalazi na pripremama u Turskoj.

Horvat je promijenio stručni stožer, u drugoj sezoni u Al-Batinu s riječkim stručnjakom surađivat će pomoćnici Daniel Šarić i Mladen Posavec, stručnjak za fizičku spremu Davor Lješević, trener vratara Ivan Grabovac i analitičar Rade Ljepojević.

- S bivšim staffom ostvario sam zaista velike rezultate u prošloj sezoni. Svi zajedno zaslužni smo za uspjeh! Mnogi od njih već dugo godina rade po raznim dijelovima svijeta i trebalo je respektirati njihovu želju da ostanu malo duže kod kuće sa svojim familijama. Zbog toga je došlo do promjena! Opet radim s ljudima koje manje-više dugo poznajem i s kojima sam već radio tako da samo nastavljamo tamo gdje smo stali prošle sezone, kaže Horvat.

Mladen Posavec jedini je s Horvatom surađivao prošle sezone, Boris Pučić, Fedor Kulušić, Dean Mladenić i Goran Milanko postali su bivši, na svojevrsni način riječka ekipa (Šarić, Lješević, Grabovac, Ljepojević) zamijenila je riječku ekipu (Pučić, Kulušić, Mladenić) u Horvatovu stožeru.

Inače, Horvat je prošle sezone zajedno sa suradnicima osigurao ostanak u rijetko dramatičnoj završnici zadnjega kola.

Al-Batin je uspio ostao neporažen (0:0) na gostovanju kod Al-Ittihada, najpoznatiji saudijski klub zbog toga u zadnjem kolu nije postao prvak.

Prvak je postao Al-Hilal, koji je u zadnjem kolu pobijedio momčad Al-Faysalyja, koja je bila izravni konkurent u borbi za ostanak Al-Batinu.

Na kraju su Al-Faysaly i Al-Batin sezonu završili s istim brojem bodova, Horvat je ostao premijerligaš zbog boljega međusobnog omjera.

Da drama bude još veća pobrinuo se Al-Ahli za koji je igrao Filip Bradarić.

Al-Ahli je u zadnjem kolu odigrao utakmicu bez golova protiv Al Shababa!

Da je pobijedio, Al Ahli bi imao više bodova od Al-Batina i Al-Faysalyja, koji bi ispali iz lige zajedno sa zadnjom Al-Hazmom.

Liga mladeži NS Rijeka