Masters u Ičićima: Sin poznatog ekonoma Rijeke ostao nadomak iznenađenja

Petak, 05. kolovoza 2022. 22:53 Napisao/la  SC
Guliano (prvi gore s lijeva) i njegov partner po završetku meča
Guliano (prvi gore s lijeva) i njegov partner po završetku meča

Prvi, kvalifikacijski dan Mastersa u Ičićima nije donio iznenađenja.

Glavni dio trećeg ovogodišnjeg turnira Pojedinačnog PH u odbojci na pijesku izborili su uglavnom očekivani parovi.

Najviše uzbuđenja donio je posljednji kvalifikacijski susret u muškoj konkurenciji odigran u užarenoj atmosferi glavnog terena.

Ni ozračje s nogometnih terena, bodrenje brojnih prijatelja na kraju nije pomogla Angelu Franku-Jermanu i Giulianu Popoviću protiv istarske kombinacije koju su činili Vedran Arapović i Mihael Radolović.

Dečki s Kantride ostali su bez snage i koncentracije u ključnom trećem setu.

Giuliano Popović nekadašnji je daroviti nogometni vratar Rijeke i Orijenta 1919, koji je u široj nogometnoj javnosti poznatiji kao sin legendarnog ekonoma riječkog nogometnog prvoligaša Rustema Gashija.

Popović nije jedini nogometaš koji se okušao u odbojci na pijesku, svojedobno je svoj talent u tom tehnički i fizički zahtjevnom sportu iskazao i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Gashi se inače po povratku iz Saudijske Arabije ponovo skrasio na Rujevici, a povremeno surađuje i s izbornicima u HNS-u poput Nenada Gračana, izbornika ženske nogometne reprezentacije.

Giuliano je pak prošle sezone branio za riječku Lokomotivu.

Odmah po završetku kvalifikacija održan je ždrijeb preostalih nositelja glavnog dijela turnira.

Subotnji program počinje u 9 sati, a sve zajedno završit će zabavnim programom uz živu glazbu lokalnih bendova od 20 sati.

Nedjeljni program također počinje u 9 sati, a sve zajedno kulminirat će poslije 15 sati, kada će igrati susreti za treće mjesto i finala u obje konkurencije.