Rijeka domaćin završnica natjecanja Kupa Krešimir Ćosić

Utorak, 15. veljače 2022. 16:06 Napisao/la  SC

Zbog epidemioloških mjera za gledatelje za sada dostupno samo  20% kapaciteta dvorane, očekuje se povećanje kapaciteta na barem na 40%,

Robert Jurković, Dorotea Pešić Bukovac,  Slaviša Bradić i Zdravko Ivanković
Robert Jurković, Dorotea Pešić Bukovac, Slaviša Bradić i Zdravko Ivanković Foto: Grad Rijeka

 U Dvorani Centra Zamet, 18. i 19. veljače, održava se Final Four Kupa Krešimir Ćosić na kojem će nastupiti Cedevita Junior, Cibona, Zadar te Split ili Gorica, koji igraju 16. veljače.

Rijeka će treći put biti domaćin Final Foura, prvi košarkaški kup u samostalnoj Hrvatskoj odigran je upravo u Rijeci 1992. godine, nakon čega se u Rijeku vratio ponovo 1996. godine.

- Drago mi je što u godini kada Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta možemo biti domaćin velike košarkaške manifestacije, rekao je pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i dodao kako je ovo dobra prilika i za unaprjeđenje riječke košarke, što je svima koji su u sport involvirani, velika želja.

Polufinalne utakmice odigrat će se 18. veljače.

Prva utakmica na rasporedu je u 18 sati, druga u 20.30 sati, obje prenosi Arena Sport.

Finale Final Foura održat će se 19. veljače s početkom u 19 sati, utakmicu prenose HTV2 i Arena Sport.

Tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić istaknuo je kako se radi o atraktivnom natjecanju za sve ljubitelje košarke.

Koordinator Kupa Krešimir Ćosić Robert Jurković istaknuo je zadovoljstvo što je Rijeka ponovo domaćin turnira nakon dugih 26 godina te pozvao sve zainteresirane da zbog ograničenog broja gledatelja u dvorani na vrijeme kupe ulaznice koje se svaki dan od 9 do 18 sati prodaju u dvorani Centra Zamet te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Ulaznice će se moći kupiti i na dan utakmice u dvorani Centra Zamet prije samog početka.

Prema riječima predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac, zbog trenutnih epidemioloških mjera zbog pandemije korona virusa, za gledatelje je dostupno oko 600 ulaznica po utakmici, odnosno tek 20% kapaciteta dvorane.

- Službeno smo se obratili Stožeru civilne zaštite i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije sa zamolbom za povećanje kapaciteta, barem na 40%, odnosno da bude oko 1000 gledatelja na svakoj utakmici. Očekujemo pozitivan odgovor, jer smo zaista uložili velike napore kako bi se ovako veliko sportsko natjecanje održalo u Rijeci, rekla je Pešić Bukovac

Svi gledatelji će na ulazu u dvoranu morati pokazati COVID potvrde.