Damir Rajković: Treba biti pošten prema sebi i drugima te odraditi ovu ligu na najbolji način

Ponedjeljak, 21. ožujka 2022. 12:11 Napisao/la  KS

Sonik Puntamika je bio znatno oslabljen, a mi znatno izvan dobrog šuta i dobre igre, bilo je i malo problema s motivacijom, ali za sljedeću utakmicu će biti OK, kaže trener AO Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

Košarkaši Adria Oil Škrljeva uspješno su otvorili nastup u Ligi za ostanak Premijer lige košarkaša, Škrljevčani su na domaćem terenu pobijedili Sonik Puntamiku, što im je jedanaesta pobjeda ove sezone.

Utakmica protiv Sonik Puntamike sigurno neće ući u Top 5 utakmica Adria Oil Škrljeva ove sezone, što u konačnici i nije bitno, bitno je da se momčad vratila na pobjednički kolosjek nakon dvaju vezanih poraza od Cedevite Junior, koji su ih i gurnuli u donji dom premijerligaškog društva.

- Nije bilo baš bajno, ali kvalitetom smo se izvukli, a i na vrijeme smo prelomili utakmicu. Sonik Puntamika je bio znatno oslabljen, a mi znatno izvan dobrog šuta i dobre igre. No, prva utakmica nakon toga što nismo uspjeli ući u Ligu za prvaka, bilo je vjerojatno i malo problema s motivacijom zbog toga, ali za sljedeću utakmicu će to valjda biti OK, reći će Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Škrljevčani će sada morati uhvatiti pravi ritam.

- To nam je obaveza prema nama samima, ali i prema drugim klubovima koji od tebe očekuju da ti odradiš svoje, oni se međusobno bore za ostanak i tu treba biti pošten. I prema sebi i prema drugima, odraditi to na najbolji mogući način. Već će utakmica protiv Dubrave biti drugi izazov, dobili su Osijek nakon produžetka i mislim da ćemo morati pružiti puno bolju igru za nova dva boda.

Ligu za ostanak ne treba bezazleno shvatiti, ostanak u ligi Škrljevčanima nijen upitan, ali i dalje su u pitanju dvije pozicije koje vode u doigravanje.

- Bez daljnjega. Nije svejedno hoćeš li biti sedmi ili osmi, šteta bi bilo da upropastimo i bodovnu prednost i dobre igre koje smo pružali u prvenstvu. Međutim, sigurno je da ovaj sustav natjecanja nije bajan, pojedine momčadi na neki način degradira. Čitavu sezonu si bio unutra i onda u jednom trenutku padneš. Pitanje je koliko će biti motivacijski i kada je u pitanju Liga za prvaka, u utakmici Zadra i Zaboka u prvom poluvremenu bilo je četiri ili pet slobodnih bacanja. No, što je tu je, mi ćemo to odraditi najbolje što možemo i pokušati ostvariti što više pobjeda, zaključit će Damir Rajković.