Emeka Obukwelu novi krilni centar u redovima košarkaša DepoLink Škrljeva

Srijeda, 17. kolovoza 2022. 21:13 Napisao/la  SC
Emeka Obukwelu
Emeka Obukwelu

U redovima košarkaša DepoLink Škrljeva na startu sezone bit će dva Amerikanca, jedan je Griffin Ramme, drugi je Emeka Obukwelu.

Iskusni Ramme je sakupio ponešto europskog iskustva, 32-godišnji branič igrao je na Kosovu, Albaniji, u Crnoj Gori i Makedoniji, Obukwelu će ovo biti prvi izlazak na europsku scenu, nakon što je prošle sezone nosio dres Northeastern State Universitija.

Obukwelu igra na poziciji krilnog centra, visok je 203 centimetara, prošle sezone prosječno je ubacivao 15 poena, uz osam skokova.

Treneri ga preporučuju kao zahvalnog i vrijednog igrača. Ima vrlo dobar šut, visoke postotke, a redovito je bio i prvi skakač ekipe. Snažan igrač, fine ruke, ali će mu sigurno trebati vremena na prilagodbu našoj košarci, međutim dovodimo ga kao pojačanje i vjerujem da će to i biti, rekao je trener Damir Rajković.

- Zahvaljujem se Bogu što sam dobio ovu priliku igrati košarku na visokom nivou u Hrvatskoj i Škrljevu. Veseli me natjecanje, rad i dat ću sve od sebe za što bolje igre i utakmice. Proteklih godina sam puno radio, napredovao i vjerujem da mogu pomoći u ambicijama kluba, na klupskim je stranicama poručio 24-godišnji košarkaš.