Damir Rajković: Da smo protiv Osijeka imali Josip Barnjaka, sigurno ne bismo izgubili!

Petak, 17. prosinca 2021. 15:52 Napisao/la  KS

Ovo nam je jako bitna utakmica, a mi smo bez dva igrača iz petorke, bez Rajčića i Barnjaka, jačim momčadima bi to bilo teško istrpiti, kaže trener Adria Oil Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković

Košarkaše Adria Oil Škrljeva u subotu u Šibeniku (18 sati) očekuje bezmalo biti ili ne biti utakmica.

Škrljevčani su u krizi, u posljednjih pet utakmica upisali su samo jednu pobjedu i trenutačno su na šestom mjestu, Šibenčani su u velikom zaletu, imaju pobjedu manje od njihovih subotnjih gostiju i trenutačno su sedmi.

Loša vijest za Damira Rajkovića je ta što u Šibeniku neće moći računati na Josipa Barnjaka, koji se ozljedio protiv Osječana.

- Dvije, tri identične ozljede nas prate od početka sezone. Prvo Šajin s listom noge, nakon toga Rajčić koji je tek sad nešto lagano počeo raditi, a protiv Osijeka smo ostali i bez Barnjaka, zbog rupture lista noge neće ga biti tri tjedna. Nikako da izađemo na zelenu granu i to je ono što nas muči. Da smo protiv Osijeka imali Barnjaka sigurno ne bismo izgubili, on je naš prvi igrač i najbolji igrač, sigurno da je teško igrati bez njega. Tu smo gdje smo. Moramo se pokušati iščupati. Kolo sreće ide i okreće se, jednom si gore, jednom dolje, kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

U taboru Škrljevčana itekako su svjesni koliko je utakmica u Šibeniku bitna.

- Upropastili smo veliku prednost s ova tri poraza kući protiv direktnih suparnika, sada imamo veliki problem u slučaju poraza od Šibenika jer onda imamo 0-2 s njima. Ovo nam je jako bitna utakmica, a mi smo bez dva igrača iz petorke, bez Rajčića i Barnjaka, jačim momčadima je teško istrpiti izostanak dva igrača iz petorke, a kamo li nama koji smo još i u kraćoj rotaciji. Neće biti lako, ali neke stvari smo radili, vidjeli smo gdje griješimo, morat ćemo to ispraviti. Morat će i drugi igrači dati više, to je neminovno. Šibenka je u naletu, imaju tri pobjede u nizu, imaju kolektivni dio koji ih krasi, šuterski su dobro raspoloženi, imaju skok igru... Trebat će nam i znanja i pameti, a i više požrtvovnosti u fazi obrane.

Barnjak će nedostajati, kao i Rajčić, ali momčad Adria Oil Škrljeva ipak ima kvalitetu, svjestan je toga i Damir Rajković, sigurno se neće unaprijed predati.

- Daleko od toga. Ako Jelenković i Slavica budu na nivou zadnje utakmice, ako im se priključi još jedan do dva igrača i da ih malo rasterete u fazi napada imat ćemo svoju šansu. No, prvenstveno veliki pomak moramo napraviti u obrambenom dijelu, to je moja najveća zamjerka. Obrambeno se ne postavljamo kvalitetno, nemamo tu određenu agresivnost, neke stvari nam bolje izgledaju na treninzima. Ako samo prenesu ono što rade na treninzima na utakmicu, to bi bilo znatno bolje. Očito imamo jednu pishološku blokadu, naročito na domaćem terenu. A to je frustrirajuće, to bode u oči, a meni osobno je i neshvatljivo. No, moramo to prebroditi, izdići se iznad toga i ići dalje. Nakon Šibenke nam dolazi kup u srijedu, onda odmah poslije Nove godine Alkar kući, a to će možda biti i ključna utakmica za ovu sezonu, zaključit će Damir Rajković.