DAMIR RAJKOVIĆ

Opterećuje nas kada moramo pobijediti

Nedjelja, 20. veljače 2022. 23:14 Napisao/la  KS

Kvaliteta Tonija Jelenkovića i Josipa Barnjaka je stvarno velika, oni to mogu riješiti, a naročito kada im se priključio i Stefan Šajin, kaže Damir Rajković

Damir Rajković
Damir Rajković

Nekoliko puta tijekom utakmice protiv Alkara Damir Rajković hvatao se za glavu, pa nervozno šetao uz liniju igrališta u svom prostoru, ali je na kraju ipak zadovoljno odšetao u svoju svlačionicu.

Iscrpljujuća i dramatična utakmica i pobjeda osigurana u samoj završnici Adria Oil Škrljevo vratilo je u igru za plasman u Ligu šest.

- Znali smo koliko nam nosi ova pobjeda. Još uvijek nije sigurno da smo izborili plasman u Ligu šest, ali silno nam je trebala ova pobjeda. Naročito nakon onog poraza od Zaboka. Imali smo taj „moramo“ ispred sebe i nismo uspjeli, sada je opet bilo „moramo“ i vidi se da nas to onda opterećuje. Pogotovo se to vidjelo na početku, ušli smo u dobar ritam, stekli prednost i na malom rezultatu to bi samo trebalo održavati za pobjedu, ali mi odigramo glupo na njihovu zonu u datom trenutku i onda sve opet iznova, započet će Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.

Škrljevčani su drugu dionicu odigrali lakoćom, došli do lijepe prednosti, ali nisu to uspjeli oplemeniti, pa je praktički do posljednje minute Alkar domaću momčad držao u šahu.

- U jednom smo trenutku ipak došli do zraka, kvaliteta Tonija Jelenkovića i Josipa Barnjaka je stvarno velika, oni to mogu riješiti, a naročito kada im se priključio i Stefan Šajin. No, mislim da smo utakmicu prvenstveno obrambeno dobro odradili. Jedno smo vrijeme dobro kažnjavali neke situacije, ali u probleme smo ušli kada smo se u tome malo pogubili. Usporili smo napad umjesto da smo dobili brzinu koju smo imali na kraju, igrali smo sporo i statično i to nas je uspavalo, a oni su nas iskažnjavali, nastavio je trener AO Škrljeva.

Škrljevčanima su ostale dvije utakmice do kraja sezone, obje protiv Cedevite, budući da jednu vuku još iz prvog dijela.

Cedevita je dokazala svoju kvalitetu na Final Fouru kupa, protiv Mulaomerovićeve momčadi neće biti lako tražiti pobjedu pa je zbog toga ova utakmica protiv Alkara imala i dodatnu težinu.

- Ovo je iznimno važna pobjeda bila za nas. Imamo još dvije utakmice do kraja, moramo se izboriti. Možda nam samo i ova pobjeda bude dovoljna za Ligu šest, ali tada ovisimo o drugima. Tražit ćemo još jednu pobjedu da se pokušamo osigurati, zaključit će Damir Rajković.