SINIŠA ŠTEMBERGER

Suđenje iz vremena kada je Savezom vladao veliki vođa

Ponedjeljak, 16. studenog 2020. 19:49 Napisao/la  KS

Pobjeda Puljana je čista. Suđenje je posebna priča, čovjek je loš sudac i šta da se radi. Naša igra je bila loša, a on je bio još gori, ogorčen je kapetan Kvarnera 2010

Siniša Štemberger
Siniša Štemberger

Košarkaši Kvarnera 2010 u dramatičnoj su završnici poraženi od Pule 1981 u regionalnom derbiju odigranom u nedjelju na Trsatu.

Riječani su loše otvorili utakmicu, dopustili Puljanima da se odvoje, a kada su ih sustgigli i prestigli ponestalo je umijeća da se utakmica na prvi način privede kraju.

Nedostajao je možda i pravi savjet s klupe, ali i s parketa.

Naime, u prvom dijelu utakmice zbog dviju tehničkih pogreški isključen je trener Goran Šućurović, u posljednjoj četvrtini ista je sudbina zadesila i Sinišu Štembergera.

Štemberger je u prvom dijelu zbog nesportskog ponašanja zaradio tehničku, u posljednjoj mu je pak dionici dosuđen namjerni prekršaj, što po novim pravilima, a uz tehničku koju je već imao, znači i automatsko udaljavanje s parketa.

Utakmicu na Trsatu sudili su Antun Toni Reić, Mladen Vukojević i Matija Ekart iz Zagreba.

- Što se tiče tehničkih pogrešaka i isljučenja mogu reči da sucu Antunu Toniju Reiću ovo nije prvi put. Već smo imali problema s njime, ali ne s Kvarnerom 2010, nego sa Škrljevom. To je loš sudac, koji nedostatak znanja, autoriteta i neprincipijelnosti kompenzira na ovakav način, tehničkim pogreškama, odnosno prijavama jer smo prijavljeni i ja i trener Šućurović. I svi se sada pitaju pa šta je bilo? Ja sam isključen zbog namjernog prekršaja i tu su stvari čiste, zaboravio sam na to pravilo, ruke su mi poletile i bilo je kasno. Prvu tehničku sam dobio zbog agresivne reakcije na nedosuđeni prekršaj, to se ne radi i za to ide tehnička. Dakle, tu nemam šta reći. Trenera nam je olako isključio, tehničku je dobio nakon očitog prekršaja ispred naše klupe kojega nije dosudio. Međutim, najviše od svega iritira njegovo ponašanja koje me podsjeća na vrijeme kada je Savezom vladao veliki vođa i kada su se prodavale pašte i časopisi. To njegovo iritantno ponašanje i izigravanje malog Napoleona baš me je podsjetilo na ta neka vremena. Sudi po knjizi, nema nikakav osjećaj za kontakt.

Suce je iz Dvorane mladosti na kraju ispratila policija.

- Ma glupost. Kao da se igralo, rekao bi Ivan Grgat, u Vladičin Hanu, pa da ih mi gađamo jajima i kobasicama. Glupost. Katastrofa.

A šta kapetan Kvarnera 2010 kaže za samu utakmicu.

- Suci nisu razlog zbog kojega smo mi izgubili. Puljani su došli spremniji, odigrali su bolje, naročito prvo poluvrijeme. U drugom smo malo stisnuli, vidjeli smo da je vrag odnio šalu, došli smo u poziciju da dobijemo utakmicu, ali onda nam je nedostajao trener. U trenucima kada se utakmica lomila sigurno bi znao dati pravi savjet. No, Puljani su došli ozbiljnije na utakmicu, shvatili su koliko je ova utakmica značajna, zaskočili su nas i uzeli bodove. Njihova je pobjeda čista. Suđenje je posebna priča, čovjek je loš sudac i šta da se radi. Naša igra je bila loša, a on je bio još gori. Pogotovo s tim svojim nadmenim ponašanjem bez pokrića. Dakle, da rezimiram, poraz je naša odgovornost, a svemu što se događalo oko suđenja kumovala je sudačka trojka, odnosno u najvećoj mjeri sudac Antun Toni Reić.

Kapetan Kvarnera 2010 još se jednom vratio na svoju momčad.

- Mi smo i kroz tjedan izgledali dosta sumnjivo, bilo je i nekih izostanaka, neki nisu čitav tjedan trenirali i samo su igrali utakmicu. Morat ćemo se malo presložiti, imamo priliku igrati ligu koja nam je po mjeri, ali tu šansu koja nam se otvorila ne koristimo baš najbolje. Vidim ja to, neke mlade igrače možeš istrpiti, ali trebali bi bolje iskoristiti šansu koja im je pružena. I ne mislim pritom samo na utakmice, već na cjelokupno ponašanje, treninge, odrađivanje svakodnevnih obaveza. A tu se stvaraju igrači, a ne kroz onih dvadeset minuta što dobiju na utakmici, zaključit će Štemberger.