BRANIMIR PAVIĆ PREDSTAVLJEN

Nova uprava Kvarnera 2010 ambiciozno počela pripreme

Ponedjeljak, 01. kolovoza 2022. 14:04 Napisao/la  KS

Smatram da je dio šireg procesa da Grad i privredni subjekti zauzmu svoja mjesta u u financiranju sporta, rekao je Zdravko Ivanković

Zdravko Ivanković, Sanjin Kurević, Branimir Pavić, Robert Jurković, Slaviša Bradić i Stjepan Dunatov
Zdravko Ivanković, Sanjin Kurević, Branimir Pavić, Robert Jurković, Slaviša Bradić i Stjepan Dunatov Foto: Kristian Sirotich

Branimir Pavić novi je trener košarkaša Kvarnera 2010, povratak mladog riječkog stručnjaka u riječku košarku objavljena je na predstavljanju održanom u Riječkom sportskom savezu, tijekom kojega je Robert Jurković, novi čelnik riječkog kluba, predstavio još nove ljude unutar klupske organizacijske sheme, ali i ideje i ciljeve što će ih novo vodstvo kluba na svim razinama pokušati dohvatiti.

- Branimir Pavić bio je naš prvi pick od početka, bivši je igrač ovoga kluba, u njemu još nije bio trener, ali evo sada je dobio i tu prigodu. Vraća se u Kvarner i nadamo se velikim rezultatima i uspjesima, započeo je Robert Jurković, pa nastavio predstavljati nove ljude u „operativnom“ klupskom stožeru.

Dakle, novi tajnik kluba bit će Sanjin Kurević, odnedavno predsjednik Košarkaškog saveza Grada Rijeke, koji će prema Jurkovićevim riječima imati status ne samo glavnog operativca, već i desne ruke prvog čovjeka kluba, što je na neki način i u skladu sa Statutom kluba prema kojemu tajnik formalno ima veće ovlasti od predsjednika kluba.

Uz Jurkovića, Kurevića i Pavića na predstavljanju novog trenera bili su i Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i novi član klupske uprave, Stjepan Dunatov, predstavnik malih sponzora u novoj klupskoj upravi, te Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza.

- Dolazim iz privatnog biznisa, u košarci sam dugi niz godina, ali operativno sam se uključio u Košarkaškom klubu Kastav, nastavilo se to kroz Košarkaški klub Ri Basket, da bi se početkom godine uključio u rad Košarkaškog saveza Grada Rijeke. Prihvatio sam ovaj poziv u dobroj vjeri, ne znam što nas sve očekuje, ali pretpostavljam da s kvalitetnim radom izazove što nas očekuju možemo nadvladati i možemo košarku dignuti na jednu višu razinu. Zahvalio bih se ljudima koji su bili prije nas, radili su u nezahvalnim vremenima, pritom ne mislim da su ovo zahvalna vremena, ali imamo nekakve ideje, perspektive i mislimo da to možemo dignuti na jednu višu razinu, rekao je Sanjin Kurević, novi tajnik kluba.

Stjepan Dunatov takošer se  predstavio kao čovjek koji dolazi iz privatnog sektora, uz naglasak da je zadaća svih novih ljudi voditi Kvarner 2010 na način na  koji se vodi jedna privatna tvrtka, odnosno striktno brinući o prihodovnoj i rashodovnoj strani jer se samo uz tako postavljene stvari može reći koliko će klub u narednom razdoblju biti dobar i uspješan.

- Moj posao je uvjeriti moje kolege, partnere da odvoje dio novaca iz svojih tvrtki za ovaj klub. Svaki posao je težak, ali je također jako teško nagovoriti nekoga da uloži svoj novac u ovakav projekt. Ništa se ne može sa sigurnošću tvrditi, osim da ćemo uložiti veliki trud da ovaj projekt uspije, odnosno da naša djeca što manje budu na mobitelima i ulicima, a što više u dvoranama, zaključio je Dunatov.

Za razliku od Dunatova, iz privatnog sektora ne dolazi Zdravko Ivanković, no njegovo mjesto u upravi kluba, kako i sam kaže, ipak nosi jednu drugu poruku.

- U Upravnom odboru sam da bih dokazao koliko Grad brine i koliko treba brinuti o košarci, ali sam tu i emotivno osobno. Gledam to kao novi početak Kvarnera, ali pritom smatram da je to dio šireg procesa da se Grad i privredni subjekti Grada ubace i uzmu svoje mjesto u u financiranju sporta. Nadam se da će ovo biti uspješan pilot-projekt kojim ćemo se rukovoditi u Gradu za osiguranje dovoljnog financiranja sporta. Bez privatnog novca, privatne inicijative i privatnih interesa za naš vrhunski sport neće biti dobro. Želim da ovo uspije, znam da će ovo uspjeti jer svi koji su unutra znaju koliko energije se ulaže u ovaj projekt i silno se radujem početku sezone i onome što slijedi, rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.