Kup: Košarkaši Cibone u dramatičnoj završnici finala pobijedili Cedevitu Junior

Subota, 19. veljače 2022. 21:21 Napisao/la  SC

Dramatični finale odlučen je u posljednjih desetak sekundi, nakon što je Branković zaustavio Bundovićev napad pa poentirao za tri poena prednosti

Košarkaši Cibone
Košarkaši Cibone Foto: Screenshot

Kup Krešimira Ćosića, finale

CIBONA – CEDEVITA JUNIOR 67:65 (16:13, 16:15, 14:16, 21:21)

Dvorana SRC Zamet. Gledatelja 600.

Suci: Hordov, Kardum, Jurčević

CIBONA: Gegić 6 (1-2), Gnjidić, Branković 13 (0-2), Drežnjak 8 (3-3), Reuvers 10 (2-4), Popić, Radovčić 9 (2-2), Vildoza 12 (1-4), Majcunić, Novačić, Krajnović, Nakić 9 (4-5)

CEDEVITA JUNIOR: Radović 5, Filipović 7, Bundović 8 (2-3), Miličević 11 (2-3), Batinić 12 (5-7), Ogrizović, Kučić 11 (5-5), Šabić 3, Bošnjak 8 (2-2), Planinić.

Košarkaši Cibone pobjednici su Kupa Krešimira Ćosića, dramatični sraz dviju mladih momčadi na parketu zametske dvorane na kraju su odlučile nijanse i nešto malo više iskustva u redovima pobjednika.

Danko Branković na kraju se prometnuo u junaka utakmice, iako finale baš i nije imalo niti jednu dominantnu figuru, budući je naglasak tijekom svih 40 minuta bio na momčadskom pristupu.

Iako je Cibona u 32. minuti otišla na „plus 10“ 58:48 nakon sjajne dionice Vildoze, Cedevita Junior je nakon šest vezanih poena Batinića i tricom Radovića uhvatila priključak pa četiri minute prije kraja i povela (61:59).

Cibona je u završnici imala nekoliko raspoloženih pojedinaca u pojedinim trenucima, pa je Drežanjak doveo cibose u prigodu da u posljednju minutu uđu s minimalnom prednošću (65:64).

Košarkaši Cedevite uspjeli su obraniti prvi Cibonin pokušaj, nisu iskoristili svoj napad, pa je Branković sedam sekudni prije kraja poentirao i najavio Ciboninu pobjedu.

Četiri sekunde prije kraja Batinić je pogodio samo jedno slobodno bacanje, drugo je namjerno promašio, ali lopta je završila kod Brankovića koji se pak preselio na liniju slobodnih bacanja.

Budući da je također promašio prvo slobodno bacanje po uputama trenera namjerno je promašio i drugo, ali Cedevita više nije imala vremena za prekoret.

U ratničkoj utakmici u kojoj su dominirale obrane Cibona je odigrala za nijansu bolje.

Važnost utakmice podjednako je sputala obje momčadi, najviše se to osjetilo na šutu, obje su momčadi s tim segmentom imale najviše problema.

Branković je proglašen najkorisnijim igračem finalnog turira u kojem se u jako lijepom svjetlu predstavio i mladi Riječanin Vito Kučić, i protiv Splita i protiv Cibone u finalu odigrao je jako kvalitetnu partiju.

Štoviše, upravo je Kučić najzaslužniji što je Cedevita tijekom druge dionice održala priključak za Cibonom.