AO Škrljevo u nedjelju ide kod Cibone, desetkovani Sonik pobijedio Šibenku sa sirenom

Petak, 07. svibnja 2021. 20:09 Napisao/la  KS
Damir Rajković
Damir Rajković

Košarkaši Adria Oil Škrljeva sezonu su okončali na šestom mjestu i u četvrtfinalu doigravanja u nedjelju će gostovati kod Cibone u Zagrebu.

Odlučeno je tako nakon posljednje utakmice regularnog dijela sezone u kojoj je Sonik Puntamika pobijedila Šibenku 100:99 (25:32, 26:27, 19:21, 30:19).

Konačni rezultat nije iznenađenje ni za koga tko nije gledao utakmicu, oni koji su gledali sigurno neće imati takav dojam, a ako su utakmicu slučajno gledali košarkaši Adria Oil Škrljeva s pravom se mogu osjećati izigranima.

Zadrani su dobili utakmicu ubačajem Dina Palčića četiri sekunde prije kraja i tu je sve čisto, Šibenčani su 1:50 minuti prije kraja imali šest poena prednosti (91:97), Petani tricom i Gospić doveli su Sonik, koji je igrao bez pet standardnih prvotimaca, 1:09 minuta prije kraja u egal.

Sudačka trojka (Jurčević, Roglić, Hordov) je odlučila da domaćinima neće suditi niti jedan prekršaj u završnici iako su većim dijelom posljednje dionice bili u bonusu, pa su Zadrani u obrani mogli raditi što su htjeli, a pripomogli su i Šibenčani nekim nerezonskim potezima.

I Zadrani su tako izvukli vrijednu pobjedu, a Šibenčani se baš nisu utopili u suzama.

- Na tome kako su odigrali neka objema momčadima ide na čast. Zaista je malo čudno da su Zadrani bez pet standardnih igrača odigrali au pari utakmicu sa ovakvom Šibenkom. No, Sonik Puntamika je zasluženo peta, tri puta su nas pobijedili ove sezone. Sigurno su igrači nakon ovoga malo poljuljani, ali mislim da nemaju razloga biti, mi smo imali svoju priliku i nismo je iskoristili u Šibeniku. Nemamo za čime žaliti, sutra je novi dan. Idemo se pripremiti za Cibonu, idemo se potući, odigrati što agresivnije i čvršće, pokušati izvući maksimum i pokušati izboriti treću utakmicu. Nećemo se unaprijed predavati, prokomentirao je Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.