Dario Šarić, Ivica Zubac i Mario Hezonja dolaze izravno u Opatiju

Utorak, 11. lipnja 2024. 09:38 Napisao/la  SC
Mario Hezonja
Mario Hezonja

Hrvatska košarkaška reprezentacija okupila se u Zagrebu gdje ostaje do nedjelje, kada dolazi u Opatiju.

Tek u Opatiji izbornik Josip Sesar imat će na okupu kompletnu momčad, Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja, Jaleen Smith i Danko Branković dolaze izravno u Opatiju gdje će Hrvatska igrati protiv Poljske i Brazila:

- Prema iskustvu, uključujući i ono prošlogodišnje, mislim da nam je jako bitan svaki trening. Utakmice će sigurno dati odgovore na neka pitanja, no to nisu utakmice na kojima se cilja forma, nego da vidimo gdje smo u tom tenutku. Iznimno nam je bitno da nakon toga imamo pet dana treninga na kojima ćemo moći eventualno nešto popraviti i spremni dočekati turnir u Ateni, rekao je Sesar.

U Zagrebu su se okupili Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Filip Krušlin, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Drežnjak, Ivan Vraneš, Boris Tišma, Tomislav Buljan i Krešimir Ljubičić i Antonio Jordano.

Raspored utakmica u Opatiji:
23. 6. 2024.: Hrvatska – Poljska 18:30
24. 6. 2024.: Poljska – Brazil 18:30
26. 6. 2024.: Hrvatska – Brazil 18:30

Ulaznice potražite na Core Eventu, utakmice prenosi MAXSport platforma.

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igra se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, pobjednici svakog turnira odlaze na OI u Parizu.

Hrvatska je u Skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom.

Skupina A križa se sa Skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika.

Obje skupine igraju u Pireju.

Raspored turnira:
2. srpnja: Slovenija – Hrvatska
3. srpnja: Hrvatska – Novi Zeland
6. srpnja: polufinalne utakmice
7. srpnja: finale

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.