CIBONA - AO ŠKRLJEVO Damir Rajković: Želimo na kraju odlične sezone pokazati da smo zaslužili biti tu gdje jesmo

Nedjelja, 09. svibnja 2021. 12:04 Napisao/la  KS

Znamo kakva mora biti energija i čvrstina, a znanja sigurno imamo i znat ćemo iskoristiti prigodu ako nam se ukaže, kaže trener AO Škrljeva uoči prve utakmice četvrtfinala doigravanja

Košarkaši Adria Oil Škrljeva
Košarkaši Adria Oil Škrljeva

Košarkaši Adria Oil Škrljeva od 18 sati u Zagrebu otvaraju četvrtfinalnu seriju doigravanja.

Budući da je Škrljevčane zapala Cibona jasno je tko je u ovom odmjeravanju snaga favorit, ali ne treba otpisivati niti momčad trenera Damira Rajkovića.

S obzirom na sve prikazano ove sezone i oni imaju apsolutno pravo na svoje planove.

- Kakav je plan? Ako ne izgubimo, pobijedit ćemo (ha, ha, ha), ležernim će tonom započeti Damir Rajković, trener jednog od najugodinih iznenađenja ove sezone, ako ne i najugodnijeg iznenađenja HT Premijer lige, kojemu je malo tko na početku sezone prognozirao doigravanje, a samo ih je splet nesretnih okolnosti i jedan neplanirani poraz na kraju udaljio od petog mjesta i idealnog suparnika u doigravanju (Gorica).

-  Pripremili smo se, neke stvari smo postavili, sada ćemo vidjeti hoćemo li to uspjeti kroz utakmicu provesti. Prvenstvena nam je želja da se fizički nametnemo, da ne idemo mekano i ako to bude kako treba. Ako u napadu uspijemo pronaći te rupe i pukotine za koje smo se dogovorili da treba napadati, onda će to biti dobra utakmica. Igrači isto žele da utakmica bude zanimljiva, da ne bude kao zadnji put odmah 10:0 na startu i gotovo, puno ozbiljnijim tonom nastavit će Rajković.

Sezona je bila duga, iscrpljujuća, treba sada pronaći još poneki atom snage i odigrati dvije muške utakmice protiv Cibone, zašto ne i tri.

- Istina. Sigurno da je Cibona favorit, ali zašto ne bismo željeli doći do te treće utakmice. Možda je i prva utakmica dobra prilika za iznenaditi, iako je u eventualnoj trećoj utakmici uvijek sve otvoreno. U tim play-off serijama nikad ne znaš. I da trideset razlike izgubiš, sutra se opet igra nova utakmica, novi dan i nema tu puno žalovanja za nečim. To nije liga, igra se na ispadanje i tako se treba postaviti. Igra se na pobjedu, možeš izgubiti utakmicu s trideset razlike i dobiti dva puta po pola koša i ti ideš dalje. Zato doigravanje ima jednu svoju specifičnost. Uostalom, jednom smo ih dobili, također kada smo bili šesti u prvenstvu, sada smo opet na tom nekom tragu, nastavit će Rajković.

Trener AO Škrljeva na raspolaganju će imati kompletnu momačad, svi su zdravi, neke sitni problemi su sanirani, imaju pravo vjerovati da nakon iznimno kvalitetno odigrane sezone mogu ostaviti i dobar dojam u doigravanju, bez obzira što im ove dvije ili tri utakmice na kraju donijele.

- To je prije svega. Želimo dobre utakmice, čvrste, agresivne utakmice, da na kraju odlične sezone pokažemo da smo zaslužili biti tu gdje jesmo. Znamo kako protiv ABA-ligaša treba igrati, znamo kakva mora biti energija i čvrstina, a znanja sigurno imamo i znat ćemo iskoristiti prigodu ako nam se ukaže, zaključit će Rajković.