Paolo Marinelli: Baš sam zadovoljan, momčad je super, mislim da ćemo svima moći parirati!

Subota, 11. rujna 2021. 16:02 Napisao/la  KS

Kada dođe novi igrač uvijek je tu potreban neki period privikavanja, ali spreman sam odmah za početak sezone, kaže 26-godišnji razigravač, nekad najbolji mladi play u Europi

Paolo Marinelli u dresu Krke
Paolo Marinelli u dresu Krke

Paolo Marinelli vratio se na domaću košarkašku scenu.

Nekad najbolji mladi razigravač u Europi potpisao je ugovor s Adria Oil Škrljevom, premijerligaška momčad iz Škrljeva i riječki košarkaš pronašli su zajednički jezik i formalizirali suradnju od koje bi obje strane mogle imati itekako koristi.

Marinelli se na ovdašnju košarkašku scenu vraća nakon što je odradio sezonu u litvanskom Dzukija Alytusu.

- Nakon povratka iz Litve sam bio u Rijeci, trenirao čitavo vrijeme i čekao, otvorila se opcija da potpišem za Adria Oil Škrljevo i prihvatio sam. Potpisali smo otvoreni ugovor, koji ima nekih klauzula, ali to je u redu. Momčad je super, trenera poznajem, baš sam zadovoljan. Vidim da ljudi koji vole košarku prate što se zbiva, dobio sam jako puno poruka nakon potpisa za Šrkrljevo. Inače, u Litvi je košarka broj jedan sport, liga je jako dobra, bio sam u manjem gradu, ali kako je bila korona nisam baš imao prigode upoznati Litvu izvan terena. Kažu da su žene najljepše na svijetu? To mi svi kažu i po onom što sam vidio mogao bih se složiti s tom tvrdnjom. No, budući da je sve bilo zatvoreno bilo je samo kuća-dvorana, kazat će Marinelli, koji je sezonu odradio s prosjekom od 8,4 poena, 1,9 skokova i 3,8 asistencija po utakmici.

Drugim riječima, Damir Rajković dobio je još jednog kvalitetnog razigravača, Adria Oil Škrljevo imat će ove godine vrlo zanimljivu liniju braniča.

- Dobra smo momčad, imali su nešto problema s bolestima i ozljedama. Koliko sam vidio prošla je sezona bila dobra, mislim da ćemo i ove godine moći svima parirati. Ove godine nema klasične teške petice, ali će se igrati brzo, agresivno... Momci su super, od Barnjaka na dalje. Nikad ni sa kim od njih nisam igrao, Barnjak je tri godine mlađi od mene, igrao sam s Vucićevim bratom, nastavit će Marinelli, kojega su ovdašnji ljubitelji košarke posljednji put mogli gledati u sezoni 2015/16. kada je nosio dres Kvarnera 2010 kao posuđeni igrač Olimpije.

Paolo kaže da je spreman odmah za početak sezone, tako da će trener Damir Rajković na njega moći računati već protiv Furnira.

- Naravno da se moram malo upoznati s momčadi i suigračima. Kada dođe novi igrač uvijek je tu potreban neki period privikavanja, ali spreman sam odmah za početak sezone. Naravno, treba malo i da se uhvati ritam treninga na dva koša, ali u principu tu nema nikakvih problema. Zdrav jesam, problema s ozljedama nema, zaključit će Marinelli, koji je službenu karijeru započeo u Splitu, nakon toga otišao u Olimpiju, igrao za Kvarner 2010, Cibonu, litavski Alytus, a najveći trag ostavio u Krki iz Novog Mesta.