Aramis Naglić i Hrvoje Radanović osvojili austrijski kup s GGMT Viennom

Utorak, 08. veljače 2022. 21:56 Napisao/la  KS

Zadovoljni smo, trebalo nam je ovo da malo skinemo teret s leđa. Kada osvojiš trofej onda je sve lakše tijekom sezone, kaže Aramis Naglić

Aramis Naglić i Hrvoje Radanović osvojili austrijski kup s GGMT Viennom
Foto: Facebook

Ima razloga za zadovoljstvo riječka košarkaška veza u GGMT Vienni, Aramis Naglić i njegov asistent Hrvoje Radanović osvojili su svoj prvi trofej s bečkim klubom.

U finalu austrijskog kupa Vienna je svladala Oberwart 92:70, do prvog kupa od osnutka kluba Bečani su došli iz trećeg pokušaja, u prethodnim dvama finalima ostali su kratkih rukava.  

- Zadovoljni smo, trebalo nam je ovo da malo skinemo teret s leđa. Kada osvojiš trofej onda je sve lakše tijekom sezone, lakše se igraju ostale utakmice, zadovoljno govori Aramis Naglić, koji je u Beču dočekao svoj treći trenerski trofej.

Prethodna dva osvojio je s Bratislavom, dva je puta (2013. i 2019. godine) slovačku momčad vodio do naslova prvaka.

- Bilo je malo pritiska. Vienna nikad nije osvojila kup, a kup je nezgodno natjecanje. Polufinale je bilo teže od finala, a finale smo odigrali najbolju utakmicu zadnjih mjesec dana. Baš smo ih nadigrali, nastavlja riječki trener.

Ambicije su bile visoko izražene od samog početka sezone, osvajanje kupa to samo potvrđuje pa trenutačno vodeća momčad austrijskog prvenstva postaje i glavni favorit za osvajanje naslova.

- Mislim gotovo sigurno da ćemo osigurati prvo mjesto prije play offa, ali moramo ove četiri preostale utakmice, u kojima na domaćem terenu dočekujemo direktne suparnike, odraditi na pravi način. I onda čekamo doigravanje.