Opatijski igrači u zadnjem kolu dodatno su motivirani uobičajenim spekulacijama u hrvatskom nogometu

Četvrtak, 24. studenog 2022. 09:04 Napisao  I. V.

Jadran Luka Ploče prije početka sezone ničim nije navijestio da iduće sezone želi igrati Prvu NL kao Opatija

Opatijski igrači u zadnjem kolu dodatno su motivirani uobičajenim spekulacijama u hrvatskom nogometu

Opatija u petak igra zadnju utakmice ove godine, od 13.30 sati igra se utakmica protiv lidera iz Ploča.

Jadran Luka Ploče u Rijeku dolazi kao jesenski prvak, jedina momčad koja nije doživjela poraz ugodno je iznenadila rezultatima, klub iz Ploča prije početka sezone ničim nije navijestio da iduće sezone želi igrati Prvu NL kao Opatija.

Zoran Bogolin uoči početka sezone promijenio je roster momčadi koja je ispala iz druge lige zajedno sa Sesvetama, strateški cilj ove sezone je povratak u drugu ligu koja se zove Prva NL.

Opatija je loše počela sezonu, prvu pobjedu ostvarila je tek u 8. kolu protiv zadnjega Grobničana na Mavrincima, s obzirom na ulaganja momčad igra daleko ispod očekivanja.

Bez obzira na ishod zadnje utakmice, Opatija toliko zaostaje za dvama vodećim klubovima da praktično nema šanse u nastavku sezone ostvariti plasman koji jamči (ne)izravni plasman u drugu ligu.

Kao što je poznato, prvak iduće sezone izravno postaje drugoligaš u Prvoj NL, drugoplasirani klub igra kvalikacijske utakmice protiv predzadnjega kluba iz Prve NL.

Na kraju prvoga dijela sezone čini se da igrači Opatije uoči utakmice protiv Jadrana Luka Ploče motive pronalaze samo u sportskom nagonu.

Okosnica opatijske momčadi sastavljena je od igrača prvoligaškoga potencijala kojima se prirodno nameće potreba dokazati kvalitetu u utakmici protiv vodeće momčadi treće lige.

Osim sportskim motivima na terenu, opatijski igrači dodatno su motivirani uobičajenim spekulacijama u hrvatskom nogometu.

Ako Jadran Luka Ploče ne ishoduje licenciju za Prvu NL, pravo na plasman u višu ligu prema plasmanu stječe trećeplasirani klub Druge NL.

To znači da bi u slučaju pobjede protiv Jadrana Luka Ploče u zadnjem kolu, Opatija iza trećeplasiranoga kluba na ljestvici zaostala najviše 4 boda.

 

Standings provided by SofaScore